Sinemalarda tatil neşesi

Bu hafta gösterime giren filmler macera, komedi ve romantizm ağırlıklı... ‘Aşk Sana Benzer’, ‘Neden Tarkovski Olamıyorum?’ ve ‘Çılgın Kamp’ bu haftanın dikkat çeken yerli yapımları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yarı yıl tatilinin başladığı bu hafta sonu birbirinden eğlenceli filmler gösterime giriyor. Küçük izleyicilere karne armağanı olabilecek filmlerin yanı sıra aylardır çocuklarıyla okul maratonu yaşayan ebeveynler için de seçenekler mevcut. Bunlardan üçü bugün gösterime giren yerli yapımlar... 

Burak Özçivit, Fahriye Evcen, Selim Bayraktar, Yavuz Bingöl, Birsen Dürülü, Kaya Akkaya, Şamil Kafk as, Burçin Işık’ın oynadığı, A. Taner Elhan’ın yönettiği, senaryosu ise Bedia Ceylan Güzelce’nin yazdığı Aşk Sana Benzer’in yapımcılığını BRK’S Productions ve TAFF Pictures üstlenmiş. Müziklerine Fahir Atakoğlu’nun imza attığı filmin kendisinden önce ‘klibi’ çıkmıştı! Benim Gözüm Sende şarkısına, filmin romantik ve renkli sahnelerinden bir klip oluşturulmuştu. Ege’nin sıcacık atmosferinde, Ege türküleri tadında bir aşk hikayesini anlatan Aşk Sana Benzer’in konusu şöyle: 
Ali, Ege’de bir balıkçı kasabasında aile yadigarı restoranı kaybetmemek için büyük bir mücadele vermektedir. Bir gün nereden geldiği, nereye gideceği belli olmayan bir kız gelir kasabaya: Deniz. 
Geçmişinden kaçan Deniz ve Ali arasında büyük bir aşk başlar. Kasabanın sakinleri dondurmacı Nebahat, manav Ayhan, balıkçı Yaşar, Saadet ve Yusuf Baba bu büyük aşkın şahididir. Ege türküleri tadında bir aşk yaşanırken, Deniz’in geçmişi onların mutluluğunu gölgelemek üzere hazırda beklemektedir. 

Türkü filmleri yönetmeninin trajikomik hikayesi 

Adana Altın Koza Film Festivali’nde de gösterilen ‘Neden Tarkovksi Olamıyorum?’ bu hafta vizyona giren filmlerden bir diğeri... Murat Düzgünoğlu, Şebnem Vitrinel ile birlikte kaleme aldığı senaryo için yönetmen koltuğuna da oturmuş. Oyuncular ise Tansu Biçer, Vuslat Saraçoğlu, Esra Kızıldoğan, Menderes Samancılar, Kadim Yaşar, Recep Yener, Hakan Karsak ve Tolga Tekin. ‘Neden Tarkovksi Olamıyorum?’ filmi, büyük hayalleri olan ve hayatını televizyona ucuz türkü filmleri çekerek sürdüren 35 yaşındaki bir yönetmenin, Bahadır’ın trajikomik hikayesi. Görünüşe göre her şey Bahadır’la hayranı olduğu Tarkovski gibi filmler çekme arzusunun arasında duruyor gibi. Bir yandan bu görkemli filmi çekebilmek için imkanlar arıyor, yapımcılarla, diğer yönetmenlerle konuşuyor, öte yandan yetersizlik ve özensizlik dolu ortamlarda çalışmayı sürdürmek zorun da.

Çocuklarla kamp kadar eğlenceli ne var! 

Bu seçenek de çocuklarla birlikte eğlenceli bir macera izlemek isteyenler için... Aram Gülyüz, Emir Khalilzadeh’in yönetmenliğini yaptığı Çılgın Kamp, bir haftalık ertelemenin ardından bugün vizyona giriyor. Burak Temiz, Murat Prosçiler, Eda Gülten, Yiğit Alp Karadayı, Ecenaz Mutluer, Furkan Şentürk, Volkan Ünal, Hamza Yazıcı, Emre Şen, Sertaç Ekici, Özge Dolay’ın rol aldığı fi lmin konusu şöyle: Aynı mahallede yaşayan fakat araları pek de iyi olmayan iki arkadaş grubu, soluğu çılgın maceraların geçtiği bir yaz kampında almaya karar verir. Diğer yandan tek amacı büyük hazineyi ele geçirmek olan Azmanlar çetesi de hapisten kaçıp kampı ele geçirmeye çalışırlar. Bu talihsiz rastlantı çocukları ve Azmanlar çetesini karşı karşıya getirince de iş başa düşer. Barış ve Savaş aralarında anlaşmaya varırlar ve Azmanlar çetesine karşı işbirliğine giderler. Küçük kafadarlar şimdi kampı onların elinden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girmeye hazırlanacaklardır.