Sinemalarda mini festival

Sezonun sonuna yaklaşırken, sinemalar da yaz durgunluğundan yavaş yavaş sıyrılıyor. Sinemaseverlere bu hafta 2’si yerli 9 yeni film sunuluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CIA VE KGB KARŞI KARŞIYA 

960’ların popüler televizyon dizisinden sinemaya uyarlanan “Kod Adı: U.N.C.L.E.” (The Man from U.N.C.L.E) haftanın öne çıkan yapıtlarından biri. Sevilen yönetmen Guy Ritchie’nin yeni projesi olan film, 1960’ların Soğuk Savaş ortamında biri CIA, diğeri KGB için çalışan iki ajanın öyküsü. Henry Cavill, Hugh Grant ve Armie Hammer’ın oynadığı “Kod Adı: U.N.C.L.E.” aksiyon, macera ve komediyi birleştiriyor. 

BEACH BOYS’TAN BİR BİYOGRAFİ 

Elizabeth Banks, John Cusack, Paul Giamatti ile Paul Dano’nun oynadığı “Aşk ve Merhamet” (Love & Mercy) haftanın romantik biyografi seçeneği. Bill Pohlad’ın yönettiği film, sevilen müzik grubu Beach Boys’un kurucularından, şarkıcı ve söz yazarı Brian Wilson’ın hayatının hastalıklar ve psikolojik sorunlarla geçen 30 yılını beyazperdeye taşıyor. 

ATEŞİN ORTASINDA BİR AİLE 

“Kaçış Yok” (No Escape) ise kadrosuyla dikkat çeken bir film. John Erick Dowdle’ın yönettiği ve Owen Wilson, Lake Bell, Sterling Jerins, Claire Geare, Pierce Brosnan ile Thanawut Kasro’nun oynadığı “Kaçış Yok”ta; iş için gittiği Tayland’da kendini bir savaşın ortasında bulan bir Amerikalı ve ailesinin hayatta kalma mücadelesi ele alınıyor. Film, aksiyon ve gerilim türünden hoşlanan sinemaseverlere hitap ediyor. 

ERKAN CAN BU KEZ KOMEDİDE 

Yerli film tercih edenler içinse iki yeni alternatif var. İlki günümüzün en sevilen aktörlerinden Erkan Can’ın başrolünde olduğu, komedi tarzındaki “En Güzeli.” Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun yönettiği filmde Erkan Can’a; Mehmet Özgür, Osman Karagöz ve Cem Kılıç eşlik ediyor. Cankurtaran ve belboy olarak işe başladıkları lüks bir otelde bir mafya babası tarafından tehdit edilen iki kafadarın macerasını işleyen “En Güzeli” filmi, sinemada gülmek isteyenler için ideal. 

TARİHİ DRAMA “YİTİK KUŞLAR” 

Haftanın diğer yerlisiyse “Yitik Kuşlar.” Aren Perdeci ile Ela Alyamaç’ın birlikte yazıp yönettikleri filmde Dila Uluca, Arto Arsenyan, Heros Agopyan ve Ahmet Uz oynuyor. Tehciri anlatan film, Bedo ve Maryam adlı iki kardeşin bir gecede kaybettikleri ailelerini arayışlarına odaklanıyor. 

VE DİĞERLERİ... 

Kültleşmiş gerilim serisi “Testere”nin yönetmenlerinden Kevin Greutert imzası taşıyan “Geçmişin Laneti” (Visions), Jesse Eisenberg ve Kristen Stewart’ın başrollerini paylaştıkları aksiyon-drama tarzındaki “American Ultra”, Zac Efron ve Emily Ratajkowski’yi buluşturan kendi geleceğini yaratmak ve büyük bir yıldız olmak isteyen 23 yaşındaki hırslı bir DJ’in başarı hikâyesini beyazperdeye taşıyan “Aşkın Ritmi” (We Are Your Friends) ve “Şöhret uğruna her şey mübah mı?” sorusundan yola çıkan gerilim filmi “Şeytanın Gözleri” (Starry Eyes), haftanın diğer yeni filmleri.