Şehir Tiyatroları'ndan sezon sürprizleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2015-2016 sanat sezonuna aralarında “Üç Kuruşluk Opera” ve “Cyrano de Bergerac”ın da bulunduğu yeni oyunlar hazırlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2015-2016 sanat sezonuna aralarında “Üç Kuruşluk Opera” ve “Cyrano de Bergerac”ın da bulunduğu yeni oyunlar hazırlıyor. 

Şehir Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, yeni sezon hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi. “İnanılmaz güzel süprizlerimiz var” diyen Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesela yıllardır oynanmayan Brecht’in ‘Üç Kuruşluk Opera’sı Zeliha Berksoy tarafından sahneye konulacak. ‘Cyrano de Bergerac’; en son benim gençlik yıllarımda oynamıştı. Hatta rahmetli Mücap Ofl uoğlu oynamıştı Cyrano’yu. Bu sene Prof. Dr. Mehmet Birkiye tarafından sahneleniyor. Son yıllarda Türk tiyatrosunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan Yiğit Sertdemir oynuyor.” 

Gurur duyacakları birçok oyunla sezona başlayacaklarına işaret eden Yazıcıoğlu, “Gençler ve orta yaş grubundaki seyirci, ‘Şehir Tiyatrosu neden yıllardır Shakespeare oynamıyor?’ diyordu. ‘Onikinci Gece’yi sahneye koyuyoruz. Onu da Serdar Biliş yönetecek. ‘Hayali Temsil’ de geçen senenin sonuna yetişti. Bu sene bütün rekorları kırıp bütün ödülleri alacağını garanti edebilirim” dedi. 

Erhan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne mutlu tiyatroseverlere. Onların istek ve beğenilerine cevap verebilirsek bize de ne mutlu. Çünkü sanat ve kültürle donanan tüm sınırlarımızı hiç kimse zorlayamaz. Eğer biz zamanında, sanat ve kültüre bugün olduğu gibi daha fazla önem verseydik, zaman ayırsaydık bugün içinde yaşadığımız kaostan kurtulabilirdik. Yine umutluyum ki sanat ve kültürle bu kaostan kurtulacağız. Biz üstümüze düşeni yapacağız.”