Sarıgül, imzayı rekora attı!

Hayatını kaleme aldığı, 'Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla' isimli ilk kitabı için okurlarıyla buluşan Mustafa Sarıgül, iki saatte iki bini aşkın kitap imzaladı!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 3.6 saniyede bir kitap imzalayarak, kitapçılık tarihinde bir rekora imza attı.

Sarıgül'ün hayatını kaleme aldığı, Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla isimli ilk kitabı Remzi Kitabevi'nden çıktı.

Bütün geliri Şişli Meslek Yüksek Okulu'na bağışlanacak olan kitabını imzalamak için 27 Ekim Pazar günü, Marmara Forum AVM'de bulunan Remzi Kitabevi'nde okurlarıyla buluşan Sarıgül, iki saatte iki bini aşkın kitap imzaladı!

Dikkatimizden kaçmayan bu rekor süre için yaptığımız araştırma, imza kampanyasında ilginç bir yöntem kullanıldığını ortaya koydu. İmza gününe yoğun katılım nedeniyle Sarıgül’ün kitabı için bir kişi isim aldı, bir kişi yazdı, Sarıgül imzaladı ve sondaki kişi de kitabı teslim etti. Böylece 3.6 saniyede bir kitap imzalanarak kolektif bir rekora imza atıldı.

Daha güzel bir ülke için

Kitabında, birlikte daha güzel bir ülke kurmak için, gençleri siyaset yapmaya davet eden Sarıgül, hayatını neden kaleme aldığını da şu cümlelerle açıkladı: "Zaten benim hayat hikâyem bu! Paylaşayım ki, gençlere bir yol haritası olsun, onlara umut versin istedim. İşte elinizdeki kitap böyle doğdu. Herkes okusun diye yazdım, ama daha çok gençler için… Kendime bir söz verdim; hiçbir şey saklamadan, tüm çıplaklığıyla çocukluğumdan bugüne hayatımı sizlerle paylaşacaktım. Bu ilk kitabıma son noktayı koyarken, içim çok rahat! Ne yaşanmışsa, yazdıklarımın hepsi odur! Ne bir eksik, ne bir fazla…"

"Annem, babam, Hacı Ayşe ve Hakkı Sarıgül’ün aziz hatıralarına…" ithafıyla başlayan kitap "Babamı ilk kez altı yaşımda gördüm", "Çoğu genç gibi sosyal demokrat oldum", "Siyasi kaderim o gece, o salonda değişti", "Kelle koltukta siyaset yapmak", "Tayyip Erdoğan’la aynı dönemde İETT’de çalıştık", "1987 Seçimlerinde Hikmet Çetin de rakibimdi, Ethem Sancak da", "TBMM tarihinin en genç milletvekili oldum", "Üç liderden bana kalanlar", "Tekrar vatandaş Sarıgül oldum", "Türkiye’nin kaderini değiştiren seçim!", "Romanya’da kırk fırın ekmek yedim!", "Belediye başkanı olmamda Hüsamettin Özkan’ın desteği büyüktür", "Hayat üniversitemin hocaları", "Siyasi hayatımda iz bırakanlar", "Dünya bir yana, onlar bir yana" gibi bölümlerden oluşuyor.