Sanattan eğitime destek: 1292 MW sergisi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akenerji, 25. yılını “1292 MW” sergisi ile kutluyor. Akenerji sponsorluğunda gerçekleştirilen sergide genç ve usta 25 sanatçının, farklı disiplinlerden 25 eseri sergileniyor. Projeden elde edilen gelir, eğitime bağışlanıyor.

Denizhan Özer küratörlüğündeki sergide; resim, heykel ve fotoğraf alanlarında birbirinden farklı birçok eser ziyaretçiler ile buluşuyor. Sanatseverler, yarından itibaren Çukurcuma Corinne Art Gallery’de eserleri ilk kez görme fırsatı yakalıyor. Aralarında Bedri Baykam, Devrim Erbil ve Ergin İnan gibi usta sanatçıların yanı sıra orta kuşak ve genç sanatçıların eserlerinin de yer aldığı sergi, 15 gün boyunca ziyaret edilebiliyor. Eserlerin satışından elde edilen gelir TEV işbirliği ile öğrenci bursları yoluyla eğitime aktarılıyor. Sanata verilen destekle, sanatçıdan alınan desteğin katlanarak arttığı projeye Mehmet Turgut, Keremcem, Seda Güven, Meltem Cumbul, Güven Kıraç, Sarp Levendoğlu gibi ünlü isimler de sembolik eserleriyle destek veriyor.

Akenerji olarak, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine öncülük etme hedefiyle, kurulduğu günden bu yana, sanat ve eğitim alanındaki kurumsal sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini ifade eden Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, “Uzun yıllar sektörde faaliyet gösteren bir şirket olarak, sadece var olduğumuz sektöre değil, sanata ve toplumsal hayata karşı olan sorumluluklarımızın da bilincindeyiz. Bu yüzden 25. yılımızın onuruna bu değerli projeye sponsor olarak sanata, sanatseverlerden aldığımız güçle de eğitime destek olmak istedik. Bu işbirliği dolayısıyla mutluluk duyuyoruz” diyor.

Serginin küratörü Denizhan Özer, Akenerji’nin 25. kuruluş yılı onuruna 25 sanatçıyla oluşturulan “1292 MW” sergisinin, enerji kavramını irdelemesi ve yaşadığımız zamanın özelliklerini taşıması açısından önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Usta, orta kuşak ve genç sanatçıların katılımıyla gerçekleşen sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirinTEV’e bağışlanacak olması ve bu vesile ile çocukların eğitimine gidecek olması çok değerli. Eğitimin geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde, bu serginin kıymetinin çok daha iyi anlaşılacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.”