Sanatseverlerin zor tercihi

İstanbul 22 Şubat Cumartesi akşamı, klasik müziğin iki dev ismini ağırlayacak. Dünyanın en sevilen tenorlarından Andrea Bocelli,

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’daki klasik müzikseverler, bu hafta son derece zor bir tercih yapmak zorundalar, çünkü, dünyanın en sevilen tenorlarından Andrea Bocelli ve dev filmlere müzikleriyle imza atan Ennio Morricone, aynı gece, 22 Şubat Cumartesi akşamı İstanbul’a geliyor. Bocelli Ülker Sports Arena’da, Morricone ise Zorlu C enter PSM’de dinlenebiliyor.

Bugüne kadar Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası açılış törenlerinde performanslar sergileyen, aralarında 4 Amerikan başkanı ve 2 Papa’nın da bulunduğu pek çok önemli dinleyici önünde sahne alan Andrea Bocelli’nin konserine sadece “saha içi VIP” kategorisinde bilet kaldı. Biletler, Biletix kanallarından alınabiliyor.

Beyazperdenin bütün hit müzikleri onun eseri

Pek çoğu hafızalara kazınmış, hatta bazıları Yeşilçam döneminde bizim sinemamızda bile kullanılmış ezgilerin yaratıcısı Ennio Morricone’nin konserini dinlemek isteyen sanatseverlerse,www.zorlucenterpsm. com adresinden halen bilet alabiliyorlar. TEMA Vakfı’nın 20. kuruluş yılı kutlanacağı, Most Production tarafından organize edilen Bocelli saat 20.30’da, 50. sanat yılı dolayısıyla çıktığı “Veda Turnesi” kapsamında İstanbul’a da uğrayacak olan Ennio Morricone ise 21.00’de sahne alıyor.

Bocelli'nin yorumuyla klasiklerden en yenilere

22 Şubat akşamı, Ülker Sports Arena’ya gelmeyi tercih eden sanatseverler, Maestro Bocelli’den, ünlü İtalyan ve uluslararası operalardan klasik aryaların yanı sıra yeni albümü son albümü “Love in Portofino”dan da şarkılar dinleyebiliyorlar. Sanatçının dinleyicilerine sürprizleri de var. Zorlu Center Performans Merkezi’ni tercih edenleri ise “Dokunulmazlar” (The Untouchables), “Bir Zamanlar Amerika’da” (Once Upon A Time in America), “Madalena”, “İyi, Kötü, Çirkin” (The Good, The Bad and The Ugly), “Cennet Sineması” (Cinema Paradiso) gibi unutulmaz sinema klasiklerinin ezbere bilinen melodileri bekliyor.

80 milyon albüm sattı

Tüm dünyada 80 milyon kopya albüm satan Andrea Bocelli, ilk başarısını 1970'te katıldığı bir yarışmada seslendirdiği “O sole mio” ile tattı. 1994'te katıldığı San Remo Müzik Festivali’nden sonra Caterina Caselli tarafından keşfedilen Bocelli, aynı yıl Verdi’nin “Macbeth”inde oynayarak opera sahnesindeki ilk çıkışını yaptı. 1995'te “Con te Partiro” ile bir anda Avrupa listelerinde zirveye yerleşen Andrea Bocelli, ilerleyen süreçte konserlerine devam etti, müziğin yeni sınırlarına ulaşmak için repertuarını sürekli genişletti.

5 defa Oscar’a aday oldu

Besteleri kırktan fazlası ödüllü; yaklaşık dört yüz elli filmde yer alan Ennio Morricone, yarım asrı aşkın kariyerinde, sinema tarihinin en bilinen, hatta bazıları Yeşilçam'da dahi kullanılan film müziklerine imzasını attı. İstanbul’a yüz kişilik koro ve seksen beş kişilik orkestrayla gelecek olan ünlü sanatçı, yirminci yüzyılın en önemli bestecilerinden biri kabul ediliyor. Çalışmaları oldukça geniş bir yelpazede çeşitlenen seksen beş yaşındaki Morricone, beş defa Oscar’a da aday oldu. Akademi, 2007 yılında sanatçıya “Yaşamboyu Başarı” ödülü verdi.