"Shakespeare’in tiyatrosu" Türkiye'de

Shakespeare’in tiyatrosu Globe Theatre, turhne kapsamında İstanbul'a geldi. Topluluk yazarın en ünlü oyunu “Hamlet” in ilk performansını dün akşam sahneledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Shakespeare’in tiyatrosu Globe Theatre, usta yazarın 450. doğumgünü olan 23 Nisan 2014’te çıktığı “Globe to Globe Hamlet” turnesi kapsamında İstanbul’a uğruyor. İki yıl sürecek olan turne kapsamında ülkemizde olan topluluk, usta yazarın en ünlü oyunu “Hamlet” in ilk performansını dün akşam sahneledi. Tiyatroseverler, oyunlarını Shakespeare dönemindeki gibi sahneleme gayretindeki Shakespeare’s Globe’un “Hamlet” yorumunu, bugün 15.00’te ve 20.30’da da izleyebiliyorlar. “Globe to Globe Hamlet”, oyunun gizli kara mizah yönünü açıklığa kavuşturan ve dilinin canlılığı ile orijinalliğini öven, Shakespeare’in klasik geç kalınmış intikam trajedisinin yeni ve canlı bir versiyonu olarak tanımlanıyor. Yalnızca 12 oyuncunun, Shakespeare’in sağlığındakini andırır ahşap sade bir sahnede sahnediği “Hamlet”; 2 saat 40 dakika sürüyor

70 bin izleyici alışladı

Shakespeare’s Globe’un 2 yıl olarak planlanan dünya turnesi, yazarın ölümünün 400’üncü yılında (23 Nisan 2016) son bulacak. Yola çıktığı 23 Nisan 2014 tarihinden itibaren 200 bin kilometre kat ederek yaklaşık 130 ülkeyi gezen “Globe to Globe Hamlet”; 70 binden fazla izleyiciyle buluştu.