"Küçük hanımlar ve beyler" festivalde bir araya geldi

Devlet Tiyatroları 8. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, çocuklara keyifli bir tiyatro şenliği dileğinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


ANKARA - Devlet Tiyatroları 8. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali başladı.

Akün Sahnesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve Ankara'nın çeşitli okullarından çok sayıda öğrenci katıldı.

Salona girişinde alkışlarla karşılanan Bakan Günay, çocukları el sallayarak selamladı. Sunuculuğunu iki çocuğun yaptığı törende festivalin tanıtım filmi gösterildikten sonra konuşan Bakan Günay, dünyanın dört bir yanından gelen küçük sanatçıları sevgiyle selamladığını söyledi. Ankara'nın çeşitli okullarında açılışa katılan öğrencilere de hoş geldiniz diyen Günay, "Hepinize keyifli bir tiyatro şenliği diliyorum" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin de festivalin bu yıl 8'incisini düzenlediklerini belirterek, "Çocuksu saflığı ve iyiliği yüreğinde taşıyanlar, doğruya ve güzele ulaşmak isteyenler için, öğrenmenin ve gelişmenin peşinde olanlar için çocuklarımızla birlikte dünya barışı için bir kez daha hep birlikte perdelerimizi açıyoruz" diye konuştu.

Festivalin sınırları kaldırıp tüm dünyayı kucakladığını dile getiren Bilgin, şöyle devam etti:
"Türkiye'de çocuk tiyatrosu örneklerini dünyanın dört bir yanındaki örneklerle buluşturuyoruz. Tıpkı çocuklar gibi birlikte oynayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Devlet Tiyatroları kurulduğu günden bugüne çocuk tiyatrosunun ülkemizdeki gelişiminde öncü bir rol üstlenmiştir. Yurdun her köşesine giderek tiyatro sevgisini yaygınlaştırmıştır.
Çocukların gözlerinde yarattığımız ışıltı bizim için en büyük alkış en büyük ödül olmuştur. Bu yılki festivalimizde pek çok ülkeden konuk ağırlıyoruz. Devlet Tiyatroları olarak çocuklar ve çocuk tiyatrosuna gönül verenlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tiyatro sanatının büyüsü, etkisi ve güzelliğiyle çocuklarımızın ve gülüşleriyle dünyamızın aydınlanacağı inancıyla tüm çocuklara, dünyanın tüm çiçeklerine sevgimizi yolluyoruz."

Konuşmaların ardından Çin Nanjing Küçük Kırmızı Çiçek Dans Toplululuğu "Çocuk Opera Okulu"nun çocuklar için hazırladığı gösteri sunuldu. Çocuklar tarafından ilgiyle izlenen gösteriyi Bakan Günay da cep telefonuyla fotoğrafladı.

(AA)