"Büyük bir halk sanatçısıydı"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, vefat eden Tuncel Kurtiz'in, büyük bir halk sanatçısı olduğunu dile getirerek, üzüntülerini paylaştılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vefatından derin üzüntü duyduğu tiyatro ve sanatçısı Tuncel Kurtiz'in iyi bir karater oyuncusu ve değerli bir sanatçı olduğunu belirtti. Arınç, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından tiyatro ve sinema sanatçısı Kurtiz'in vefatından duyduğu üzüntüyü paylaştı. 

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Tiyatro sanatçısı ve aktör Tuncel Kurtiz'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Kurtiz iyi bir karakter oyuncusu ve değerli bir sanatçıydı. Oynadığı rollerle miletimizin hafızasında önemli yer tutan Kurtiz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. 

Ömer Çelik ise yayımladığı mesajda, sinema ve tiyatronun duayenlerinden sanatçı Tuncel Kurtiz'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti. Çelik, "Sanat camiamız bugün çok büyük bir ismini kaybetti. Sanat yaşamında geride bıraktığı yarım asrı aşkın sürenin hiçbir evresinde amatör ruhunu kaybetmeyen Kurtiz, büyük bir halk sanatçısıydı. Başarıları sınırlarımızın dışına taşan sanatçı, sesi ve duruşuyla sahnelerimize çok ayrı bir renk kattı" ifadesini kullandı.  

 Tuncel Kurtiz'in kendine has üslubuyla herkesin yüreğine dokunabilen, oyuncu, yönetmen, yapımcı, senarist, edebiyat dostu olduğunu kaydeden Çelik, Kurtiz'e Allah'tan sonsuz rahmet, tüm sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.