Picasso ve Dali, Antalya’da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Picasso ve Dali’nin de aralarında bulunduğu birçok ünlü ressamın orijinal eserlerinin yer aldığı, dünyaca ünlü el cerrahı Prof. Dr. Hans Zilch’in “Büyülü Eller’’ adlı koleksiyonu, 28 Mayıs’a kadar Antalya’da, Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileniyor. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptığı açıklamada; kültür ve sanat şehri Antalya’da uluslararası alanda çok ünlü olan Pablo Picasso, Salvador Dali gibi sanatçıların orijinal eserlerini kapsayan “Büyülü Eller’’ koleksiyonunu Antalya’ya getirmek ve sanatseverlerin izlemesi için büyük çaba verdiklerini söyledi. 

Her biri milyonlarca dolar değerinde olan eserlerin Antalya’da sergilenmesinin kolay olmadığını ifade eden Başkan Uysal, şunları kaydetti: ‘’Antalya ve Muratpaşa ünlü İspanyol ressam Picasso’nun orijinal eserine ev sahipliği yapıyor. Picasso’nun elleri resmettiği eserinin yanı sıra dünyaca ünlü sanatçıların 70 orijinal eseri de aynı sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Muratpaşa Belediyesi olarak, Antalya’nın sanat ve kültür kenti olmasında, uluslararası alanda tanınırlığının artırılmasında önemli yer alıyor.’’ 

Sergide; Picasso ve Salvador Dali’nin eserlerinin yanında Rodin, Delacroix, Man Ray, Le Corbusier, Beuys ve Baselitz gibi pek çok sanatçının eserleri de yer alıyor. “Büyülü Eller’’ koleksiyonu daha sonra İstanbul ve Hamburg’da da sergilenecek.