Oscarlı 'Birdman' ile buluşma

Yılın “En İyi Film”i sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Alejandro González Iñárritu’nun çektiği “Birdman"de başrol Michael Keaton’ın...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Los Angeles’ta pazar gecesi gerçekleştirilen törenle sahiplerini bulan sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar’da “En İyi Film” seçilen “Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi”, ülkemizdeki sinemaseverlerle bugün buluşuyor. Yılın Oscarlı yönetmeni Alejandro González Iñárritu’nun çektiği “Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi”, bir süper kahramanı canlandıran Riggan Thomson’ın ( Michael Keaton), Broadway oyunlarına tırmanma mücadelesini anlatan kara mizah bir komedi. Keaton’a Zach Galifianakis, Edward Norton ve Andrea Riseborough’un eşlik ettiği filmde, aktörümüz açılış gecesine yaklaşırken, egosuyla, ailesini, kariyerini ve kendini toparlamakla baş etmeye çalışıyor. Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts, Lindsay Duncan, Merritt Wever, Jeremy Shamos, Bill Camp ve Damian Young’ın da rol aldığı “Birdman” ın Alejandro Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. ve Armando Bo tarafından kaleme alınan senaryosu da ödüllü. 

“Birdman”da öykü şöyle gelişiyor: Riggan Thomson (Micheal Keaton) yeni ve iddialı bir Broadway oyununa önderlik ederek can çekişmekte olan kariyerini canlandırmaya çalışıyor. Bu birçok açıdan bu göze alınması zor bir hamle, ancak eski sinema süper kahramanı bu yaratıcı hareketin, kendisinin sadece bir Hollywood yıldızı olmadığını kanıtlayacağı ve insanların gözünde sanatçılığını meşru hale getireceği konusunda büyük umut içerisinde.