Opera ve balenin Eskişehir çıkarması

Gala konseriyle hafta sonunda başlayan 5. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 16 Mayıs’a kadar devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen 5. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 2 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleştirilen “Açılış Gala Konseri” ile başladı. 5. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 16 Mayıs’a kadar Türk ve dünya opera ve bale repertuvarının seçkin eserlerini sunacak. 

Opera ve Bale Günleri’nin ikinci etkinliği, bu sezon Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından repertuvara alınan Bellini’nin “I Puritani” operası. Eser, Gürçil Çeliktaş rejisi ile 6 Mayıs Çarşamba akşamı sahnede olacak. Gösteride orkestrayı Alessandro Cedrone yönetecek. 5. Eskişehir Opera ve Bale Günleri bir dünya prömiyeri ile devam edecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin bu sanat sezonunda dünya bale repertuvarına armağan olarak sunduğu “Hamlet” balesi, 9 Mayıs akşamı sahnelenecek. Müziği Gürcü besteci Revas Gabichvadze’ye, reji ve koreografisi Nugzar ve Medeia Magalashvili’ye ait olan eser, William Shakespeare’in unutulmaz oyunu “Hamlet”ten hareketle sahneye taşınacak. Orkestrayı ise Sunay Muratov yönetecek. 

Bale sanatının seçkin örneklerinin sanatseverlere buluşturulacağı Eskişehir Opera ve Bale Günleri’nde, 13 Mayıs Çarşamba akşamı yine bu yılın prömiyerlerinden biri var. Mersin Devlet Opera ve Balesi

tarafından sahnelenen “Piri Reis” balesi, Ahmet Muhyiddin Pîrî’nin denizcilik araştırmaları sonucu, ünlü Osmanlı denizci Piri Reis’e dönüşmesinin hikayesini anlatacak. Eserin müziği Can Atilla’ya, koreografi ve librettosu G.Armağan Davran - A.Volkan Ersoy’a ait. 

Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 16 Mayıs Cumartesi akşamı, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Hekimoğlu” operası ile son bulacak. Halk arasında mertliği, yiğitliği ve yardımseverliğiyle şöhret olan ve adına türkü yakılan halk kahramanlarından biri olan Hekimoğlu İbrahim’in anlatıldığı operanın müziği Tolga Taviş’e, librettosu Bertan Rona’ya, rejisi Figen Ayhan’a ait. 

Eskişehir Opera ve Bale Günleri’ne, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi bin 200 kişilik salonu ev sahipliği yapacak.

Gün gün etkinlikler:

6 Mayıs Çarşamba: Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden “I Puritani” operası. 
9 Mayıs Cumartesi: Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden “Hamlet” balesi. 
13 Mayıs Çarşamba: Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden “Piri Reis” balesi. 
16 Mayıs Cumartesi: Samsun Devlet Opera ve Balesi’nden “Hekimoğlu” operası. Gala konseriyle hafta sonunda başlayan 5. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 16 Mayıs’a kadar devam edec