New York’ta genç bir göçmen kız

Saoirse Ronan’a Oscar adaylığı getiren “Brooklyn” vizyona giriyor. Film, İrlandalı genç bir göçmen kız olan Eilis Lacey’nin 1950’lerin Brooklyn’inde geçen hikâyesini konu alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinemalarımızda bugün genç oyuncu Saoirse Ronan’a Oscar adaylığı getiren “Brooklyn” vizyona giriyor. İrlandalı genç bir göçmen kız olan Eilis Lacey’nin 1950’lerin Brooklyn’inde geçen hikâyesini konu alan film, romantik dramalardan hoşlanan sinemaseverlere hitap ediyor. John Crowley’nin yönettiği “Brooklyn”de, “Eilis Lacey”i canlandıran Saoirse Ronan’ın rol arkadaşları Domhnall Gleeson, Emory Cohen ve Hugh Gormley. İrlanda , İngiltere, Kanada ortak yapımı olan fi lmde olaylar şöyle gelişiyor: Amerika’nın gelecek vaatlerinden etkilenen Eilis, annesinin evini terk ediyor. Vatanının hasretini çekmeye başladığı sırada âşık oluyor. Ancak kısa bir zamanda, neşesi geçmişi yüzünden bozuluyor, iki ülke ve yaşadığı hayatlardan birini seçmek zorunda kalıyor. Romantik drama Colm Toibin’in sevilen romanından ünlü romancı-senarist Nick Hornby tarafından kaleme alınan senaryodan çekilen “Brooklyn”in gücü, klasik göçmen hikâyelerinde önce kullanılmamış anlatım tarzından geliyor. Bildiğimiz hırslı ve umutsuz genç adamların geleceğini belirlemek için çıktığı Amerika yolculuğu hikâyesinin aksine roman, sessiz, mütevazi ancak parlak zekâlı genç kadın Eilis’in hikâyesini anlatıyor.

Haftanın yenileri

► Kurdun Uyanışı: Jean Jacques Annaud’nun yeni fi lmi, seyircileri 1967 Pekin’ine götürüyor. Oyuncular; Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa ve Yin Zhusheng. 

► Özel Bir Gün: Gary Marshall’ın yönettiği “Özel Bir Gün”de; Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts ve Jason Sudeikis oynuyor. 

► Rüya: Derviş Zaim’in yeni fi lminde; Gizem Akman, Dilşad Bozyiğit, Gizem Erdem ile Mehmet Ali Nuroğlu kamera karşısında. 

►  Ratchet & Clank: Haftanın tek animasyonunun kahramanı; Galaktik Uzay koca kulaklı Ratchet. 

►  Emicem Hospital: Haftanın yerli komedisinin yönetmeni İsmet Eraydın, oyuncularıysa Yaşar Eraydın, Taha Mataracıoğlu ve Wilma Elles.