Müzayede sezonu hafta sonu başlıyor

Alif Art Antikacılık’ın gerçekleştireceği müzayedeyi, 18 Ekim Pazar günü saat 14.30’dan itibaren The Ritz Carlton otelinde takip etmek mümkün.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaz ayları nedeniyle ara verilen müzayede sezonu, bu hafta sonu, Alif Art Antikacılık’ın gerçekleştireceği satışla başlıyor. The Ritz Carlton otelinde, 18 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan müzayedede, Osmanlı ve karma sanat eserleri koleksiyonerlere sunuluyor. Nihal Sarıgül'ün yöneteceği 216 lotluk satış, saat 14.30’da başlıyor. Sezonun ilk müzayedesinin en dikkat çeken parçaları İbrahim Çallı ve Nurullah Berk imzası taşıyan klasik tablolar. 

Müzayedenin içeriğini; önde gelen klasik, modern ve çağdaş Türk sanatçılarına ait tabloların yanı sıra hat sanatından yapıtlar, oryantalist eserler, tuğralı ve Avrupa gümüş parçalar, Beykoz işi camlar, Çanakkale işi seramikler, Amel-i Faik yapımı eserler, tombaklar, silahlar, mücevherler ve mobilyalar gibi farklı sanat dallarından örnekler oluşturuyor. 

Koleksiyonerler, satışa sunulan 216 lot eser arasında; modern resmimizin öncülerinden Nurullah Berk’in, 1948 yılında Ankara Devlet Resim Heykel Sergisi’nde ikincilik ödülü alan çalışması “Uyuyan Kadını” bulabiliyorlar. "Uyuyan Kadın"ın satış aralığının 80 bin-100 bin lira arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Sanatseverlerin merakla bekledikleri bir diğer parçaysa klasik resmimizin ustalarından İbrahim Çallı’nın “Manolyalar”ı. Bu tablonun satış aralığıysa 90 bin-100 bin lira.

Tüm eserlerin bugün ve yarın Alif Art’ın Nişantaşı’ndaki galerisinde görülebileceği müzayedede; Fikret Muallâ’ya ait 11 tablodan oluşan özel bir koleksiyona ait eserler 6 bin lira ile 16 bin lira arasında değişen muhammen değerlerle satışa sunuluyor. Satışın bir başka önemli parçasıysa ilk asker ressamlarımızdan; Osmanlı’da Batılı anlamda resim sanatını başlatan öncü isimlerin en başında anılan ve günümüze ulaşmış kayıtlara geçen bir eserine rastlanmayan Ferik Tevfik Paşa’nın, Sultan II. Abdülhamid tuğralı saltanat armalı orijinal çerçevesi içindeki “Kağıthâne, İmrahor Köşkü” isimli, belgesel öneme de sahip eseri.

En gözde 15 parça

►İbrahim Çallı’dan“Manolyalar”: 90 bin-100 bin lira
►Nurullah Berk’ten “Uyuyan Kadın”: 80 bin-100 bin lira
►Tekke levhası: 80 bin-90 bin lira
►Amadeo Preziossi’den gravür albümü: 60 bin-70 bin lira
►İngiliz gümüş jardinyer: 55 bin-60 bin lira
►Nazmi Ziya’dan “Derviş”: 35 bin lira-38 bin lira
►Sedefl i hattat sandığı: 30 bin-35 bin lira
► Edirne işi sedir: 25 bin-28 bin lira
►Venedik işi oturma takımı: 22 bin-25 bin lira
►Hasan Rıza Efendi’den “Celi Sülüs Hat Levhası”: 20 bin-22 bin lira
►Sami Yetik’ten “Selvili Bayır”:20 bin-22 bin lira
► David Çıracıyan’dan “Anadolu Hisarı Sırtlarından Boğaziçi”: 20 bin-22 bin lira
► İbrahim Balaban’dan “Çocukların Sevinci”: 18 bin-20 bin lira
► Osmanlı sepha: 18 bin-20 bin lira
► Fikret Mualla’dan “Kağıt Oynayanlar”: 16 bin-18 bin lir