Muse Contemporary’de ‘Genç Cesur ve Sınırsız’ bir sergi
İstanbul’un çağdaş sanat galerileriden ve uluslararası sanat ortamına seslenen Muse Contemporary Sanat Galerisi, Levent’teki mekânında 2023 yazını 10 genç sanatçının cesur işlerini gösterdikleri karma bir sergi ile karşılıyor.
Küratörlüğünü Taner Yılmaz’ın üstlendiği “Without Boundaries” sergisi 10 genç sanatçıyı bir araya getiriyor. Sergide Ali Topaoğlu, Artem Martis, Buğra Erol, Büşra Kölmük, Derin Öztürk, Dilan Tanburoğlu, Halise Karakaya, Melis Baçaru, Tuba Geçgel ve Zekican Kaya farklı disiplinlerden eserleriyle yer alıyor.
Geleneksel sanatsal sınırlara bağlı kalmayan ‘Without Boundaries’ sergisi, derin ve sürükleyici bir deneyim sunarak, fiziksel ve kavramsal sınırlar üzerinde düşündürüyor. 50’nin üzerinde eserin yer aldığı sergide yer alan her sanatçı korkusuzca hayal gücünün derinliklerini keşfediyor, geleneksel normlara meydan okuyor ve izleyicileri yaratıcılığın sınırlarını keşfetmeye davet ediyor. Birbirinden farklı eserler yine Cubo’nun 2023’teki en iddialı renklerinden olan Pasifik ve Galata ile Beyaz duvarlar üzerinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Eserler farklı doku ve malzemelerden oluşuyor
Farklı medyumların yer aldığı seçkiye Ali Topaloğlu, hayatta karşılaştığımız zorlukları tasvir eden ve ciddiyetin çarpıklığını vurgulamayı amaçlayan hicivli resimleri, Derin Öztürk ruhsal uyanış yolundaki deneyimlerini, renklerin canlılığını ve enerjisini kullanarak aktardığı karikatüristik çalışmaları, Dilan Tanburoğlu farklılıkların özünde bir bütünü oluşturduğu ve asıl güzelliğin kusurlarda olduğunu vurgulayan ve siyahi modelleri kullandığı portreleri ve Zekican Kaya çarpıcı renk paleti ve çeşitli kontrastlıklarla zenginleştirerek yarattığı illüzyonik etkili işleriyle katılıyorlar.
Sergi, farklı doku ve malzemelerden oluşan eserleri bir araya getirerek izleyicilerin dikkatini çekiyor. Genç heykeltıraş Artem Martis İleri dönüşüm prensibiyle atık camlardan yaptığı heykellerle geçirgenlik kavramını vurgularken Büşra Kölmük Edepsiz serisinden metal sütyen ve külot heykelleriyle ilgi çekiyor. Ahşap, keten ve polymer kullanarak yarattığı üç boyutlu tuval işleri ile özgün bir çizgisi olan Halise Karakaya, cam ve akriliği birlikte kullanarak sanat tarihinden ünlü eserleri yeniden yorumlayan Melis Baçaru, renkli punch dokuma işleri ile Tuba Geçgel sergiye genç ve dinamik bir nefes katıyorlar.