Montreal’de üç filmimiz yarışacak

Montreal’de 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında 39. kez düzenlenecek olan film festivalinde ülkemizden üç film yarışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Montreal’de 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında 39. kez düzenlenecek olan film festivalinde ülkemizden üç film yarışacak. Selim Evci’nin “Saklı”, Özcan Alper’in “Rüzgârın Hatıraları” ve Mehmet Eryılmaz’ın “Misafir” adlı yapıtları, prömiyerlerini de Montreal Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yapacak. 

Kanada’nın en köklü film festivali olan Montreal’de seyirciyle buluşacak yapımlardan “Saklı”da İlhan Şeşen, Türkü Turan, Settar Tanrıöğen, Pelin Akil, Ümit Çırak, Şehnaz Bölen Taftalı ve Bâlâ Atabek oynuyor. Selim Evci’nin üçüncü uzun metraj filmi, gizli bir ilişki yaşayan müzisyen Mahir Bey’in hikâyesini anlatıyor. 

“Rüzgârın Hatıraları”ysa Özcan Alper’in üçüncü filmi. Onur Saylak ve Sofya Khandamirov’un başrollerini paylaştığı filmin çekimleri Artvin ve Batum’da gerçekleştirildi. “Rüzgârın Hatıraları” ressam Aram’ın, II. Dünya Savaşı sırasında hayatını kurtarmak için İstanbul 'dan kaçışını konu alıyor. 

Montreal’de yarışacak diğer filmimizse Mehmet Eryılmaz’ın yazıp yönettiği “Misafir.” Zümrüt Erkin, Tamer Levent ve Ayten Uncuoğlu'nun oynadığı film, bir anne-kız öyküsü.