Mersin müzik renginde

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, cazdan klasiğe, koro konserlerinden bale gösterilerine uzanan renkli bir programa sahip. Festivalin açılış konserinde, Beethoven’in “9. Senfoni”si seslendiriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin’de bu yıl 15. kez düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali, 28 Mayıs’a kadar ülkemizden ve dünyadan sevilen sanatçıları ağırlıyor. Hafta sonunda bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek olan Polifonik Korolar Şenliği’yle başlayacak olan Uluslararası Müzik Festivali, cazdan klasiğe, koro konserlerinden bale gösterilerine uzanan renkli bir programa sahip. 

Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üye olan festivalin açılış konseriyse yazıldığından bu yana insanlığı kardeşliğe çağıran Beethoven’ın “9. Senfoni” si olacak. Eserin Rengim Gökmen yönetiminde seslendirileceği konserde; sevilen operacılarımız Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar, Teyfik Rodos solist sanatçı olarak yer alacak. 

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun da yer alacağı açılış konseri, 11 Mayıs Çarşamba akşamı, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın açılış konseriyle ilgili yorumu şöyle: “Uzun hazırlık döneminden sonra festivalimiz, büyük bestekar Beethoven’ın ‘9. Senfoni’si ile perdelerini açıyor. Türkiye’nin yüz akı olmuş kurumları; Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun eşliğinde, operanın yıldız sanatçılarınca seslendirilecek eseri, hepimizin yakından tanıdığı, başarılarıyla gururduyduğu şeflerimizden Prof. Rengim Gökmen yönetecek. Dünyaca bilinen ve sevilen 9. Senfoni, dostluk ve kardeşlik içinde yaşama isteğimizle, halkımızı buluşturacak.” 

Festival bu yıl, caz dünyasının önemli isimlerinden Karrin Allyson’ı da ağırlayacak. Albümleriyle 6 kez Grammy ödülüne aday gösterilen Amerikalı caz vokalist ve piyanisti Karrin Allyson, 13 Mayıs Cuma Mersin Kültür Merkezi Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Kendi adını verdiği “Karrin Allyson Jazz Quartet” ile gerçekleştireceği konserde sanatçı; “A Felicidade”, “Nothing but the Blues”, “I Have Dreamed” gibi sevilen şarkılarını seslendirecek.

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında bu yıl ayrıca; Boğaziçi Caz Korosu, Haydn Quartet, Ottila İpek ve Terane Abbaszade, Borusan Quartet, Türkiye Bale Yıldızları, Imam Baildi, Turkuvaz Beşlisi ve Ekrem Düzgünoğlu'nun da aralarında olduğu sanatçılar sahne alacak.

Hangi gün, kim var?

► 6-7 Mayıs: 17. Mersin Polifonik Korolar Şenliği

►11 Mayıs: Rengim Gökmen yönetiminde Beethoven’in “9. Senfoni”si

► 13 Mayıs: Karrin Allyson Jazz Quartet

►14 Mayıs: Boğaziçi Caz Korosu

► 15 Mayıs: Haydn Quartet

► 18 Mayıs: Soprano Otilla İpek ve piyanist Terane Abbaszade’yle “Gökkuşağını Kucaklamak”

► 20 Mayıs: Borusan Quartet

►22 Mayıs: Türkiye Bale Yıldızları

►23 Mayıs: Imam Baildi

►25 Mayıs: Turkuvaz Beşlisi

►28 Mayıs: Ekrem Düzgünoğlu