Maliye'nin Üstadları piyasaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dursun Ali YAZ'ın Maliye'nin Üstadları kitabı Suadiye Yayınevi'nden çıktı. 

‘Bilimsel Biyografi’ yazın türü olan kitap, vergi ve muhasebe dünyasının son yüz yıllık tarihini aydınlatmak, başka bir ifadeyle ‘Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Kalemiyye Sınıfının Kurum Hafızası’nı genç nesillerin yetişmesine katkı sunma misyonuyla kaleme alınmış.

1998 yılından beri muhasebe meslek mensubu olan kitabın yazarı Dursun Ali Yaz, Fransa, İngiltere ve Rusya’da meslekî inceleme ve araştırmalarda bulunmuş, çeşitli üniversitelerde, meslek odaları ve meslek örgütlerinde seminer ve konferanslar vermiş, pek çok meslekî dergi, radyo, TV, internet sitesi ve ulusal gazetelerde 100’ün üzerinde söyleşi, inceleme ve makale yayınlamış.

Yazar Yaz, bu kitapta topluma rol model olmaya namzet kimselerin birikimlerini devretmek için hatıralarını kaleme almış. 

Kitapta, Maliye teşkilatının köklü denetim birimlerinde yetişmiş, ardından kamuda farklı idari görevlerde veya özel sektörde üst düzey pozisyonlarda bulunmuş isimlerin deneyimlerine yer verilmiş. 

Bu tür yazınsal eserler, genelde bir kişinin iş veya sosyal hayatına dair kesitler sunarken, zaman zaman da aynı sektördeki pek çok seçkin isimden süzülen anılara dokunabilme şansı veriyor.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e miras kalan kalemiyye sınıfının ‘kurum hafızasını’ gelecek nesillere aktarmak adına kurgu ve içeriğiyle orijinal bir kaynak eser olan bu çalışmanın, kendi camiasının klasikleri arasına gireceği düşünülüyor.