Luzern Senfoni Orkestrası, İş Sanat'ta sahne alacak

Çellist Truls Mork ve kemancı Vilde Frang, şef James Gaffigan yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası eşliğinde İş Sanat'a konuk olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başarılı çellistlerinden Truls Mork ve ödüllü kemancı Vilde Frang, şef James Gaffigan yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası eşliğinde İş Sanat’ta sahne alacak.

Konuya ilişkin verilen bilgiye göre, Gidon Kremer, Martha Argerich, Renaud Capuçon, Fazıl Say, Lang Lang gibi dünya çapında solistlerle düzenli olarak konser veren Luzern Senfoni Orkestrası'nın daimi şefliğini, 2004 yılında Sir Georg Solti Uluslararası Şeflik Yarışması’nda aldığı birincilikle adından söz ettiren şef James Gaffigan 2011/2012 sezonundan bu yana üstleniyor. 

Müzisyen bir ailede dünyaya gelen Norveçli çellist Truls Mork'un ise Grammy ödüllü Schostakovich çello konçertoları ve Bach çello süitleri başta olmak üzere çok sayıda kaydı bulunuyor.

Yılın Konser Kaydı kategorisinde 2015 Echo Klassik ödülüne layık görülen genç keman sanatçısı Vilde Frang da Concertgebouw, Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Carnegie Hall gibi salonlarda verdiği konserlerle tanınıyor.

Brahms ve Dvorak eserlerine yer verilecek konser, 22 Nisan Cuma günü saat 20.30’da İş Sanat Konser Salonunda gerçekleştirilecek.