Kültür-sanat etkinlikleri erteleniyor

Ankara’da yaşanan menfur saldırı ve ardından ilan edilen 3 günlük ulusal yas nedeniyle, tüm yurtta kültür-sanat etkinlikleri iptal ediliyor ya da erteleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 Ekim Cumartesi ve dün gerçekleştirilmesi planlanan tüm temsiller ileri bir tarihe ertelendi. Bu karara göre; Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından daha önce 10 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleştirileceği duyurulan “Açılış Gösterisi”- nin ilk temsili yarın akşam, ikinci temsili ise 14 Ekim Çarşamba gününe planlandı. Opera Sahnesi’ndeki “Açılış Gösterisi”nde; Selman Ada yönetimindeki orkestranın soprano Feryal Türkoğlu, soprano Görkem Ezgi Yıldırım, tenor Ünüşan Kuloğlu, bas Tuncay Kurtoğlu, bariton Umut Kosman ve mezzosoprano Ferda Yetişer’e eşlik edeceği duyurulmuştu.

DT ve ZORLU PSM...

İstanbul Devlet Opera Balesi'nin hafta sonu programında yer alan “Akdeniz” ve “Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı” temsillerinin yeni sahnelenme tarihleri henüz açıklanmazken, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin daha önce 10 Ekim’de yorumlayacağını açıkladığı “Maskeli Balo” ise 21 Ekim’de izlenebilecek. 

Devlet Tiyatroları ise saldırı nedeniyle 10 Ekim Cumartesi ve dün yorumlayacağını duyurduğu tüm temsilleri iptal etti. Bu gösterilere bilet alan seyirciler, konuyla ilgili gelişmeleri www.devtiyatro.gov.tr internet sitesinden takip edebilirler. Devlet Tiyatroları, programına yarın akşamdan itibaren daha önce açıklandığı gibi devam edecek. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde de 10 Ekim Cumartesi için programlanmış iki etkinlik vardı. Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşmesi planlanan “Cirkopolis” gösterisi iptal edilirken, Drama Sahnesi’ndeki “Red Bull Anadolu Break Dans Gösterisi” ertelendi. 

Zorlu Center PSM, internet sitesinden “Cirkopolis”in biletlerinin iade koşullarının Tixbox’tan öğrenilebileceğini duyururken, “Red Bull Anadolu Break Dans Gösterisi”nin yeni tarihinin organizatör firma tarafından belirleneceğini ve ilk biletlerin yeni tarihte de geçerli olacağını açıkladı. Ayrıca, Red Bull’un yeni projesi “Anadolu Break Dans Gösterisi”- nin dün MEB Şûra Salonu’nda vereceği temsil de ertelenen etkinlikler arasında yer alıyor. 


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Eskişehir Senfoni Orkestrası da, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle 10 Ekim gösterilerini iptal etti. Tiyatronun 10 Ekim programında, sezonun yeni oyunlarından “Aslan Asker Şvayk” vardı. 

Boğaziçi'nde müziğe ara...

Ankara Kent Park AVM’de dün 17.00’de gerçekleştirilmesi planlanan; Teoman, Duman ve Selami Şahin’in sahne alacağı Vodafone Free-Zone Festivali konseri ertelenirken, progressive rock grubu Cynic’in Garajistanbul’da dün vereceği konser iptal edildi. Beylikdüzü Belediyesi’nin 10 Ekim Cumartesi akşamı için hazırladığı “Kültür- Sanat Sezonu Açılış Programı” da iptal edilenler arasında. 

Boğaziçi Üniversitesi’nde önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek üç konserin iptali de söz konusu. Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında 14 Ekim’de planlanan “Yaylı Çalgılar Düşler” konseri, 15 Ekim’de “Kennedy Jazz Konserleri” kapsamında verileceği açıklanan Yakaza Ensemble konseri ve “Kilyos Etkinlikleri” çerçevesinde 17 Ekim’de verilecek Muammer Ketencoğlu konseri gerçekleşmeyecek. Tiyatro Kedi’nin dün Trump'ta yorumlayacağı “Başarılarımı Karılarıma Borçluyum”, Akatlar Kültür Merkezi’nde oynanacak “Abide-i Aşk – Kuvayı Milliye Kadınları 2015”, B1 Live Performance’ta verilecek Cem İşçiler konseri, İzmir İsmet İnönü KM'de planlanan “Markopaşa Müzikali”, Kozyatağı KM'de sahnelenecek “Seninle Evlenir miyim?” komedisi iptal edilen ya da ertelenen etkinliklerden bazıları.