“Kuğu Gölü”nü hiç böyle izlemediniz

“Kuğu Gölü” balesi,breakdansı formatında bir “sokak dansı”na dönüştü...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çaykovski'nin adıyla özdeşleşen eserlerinden “Kuğu Gölü” balesi, modern bir yorumla breakdansı formatında bir “sokak dansı”na dönüştü. Koreograf Fredrik Rydman’ın  uyarlayarak modernize ettiği “Swan Lake Reloaded”, nisan ayında İstanbul ve Ankara'da perde açmaya hazırlanıyor. 

Tempolu dans koreografisi ve remiks müzikleriyle bugüne kadar izlediğimiz “Kuğu Gölü” yorumlarına benzemeyen “Swan Lake Reloaded”, dünya turnesi kapsamında 1-3 Nisan tarihlerinde Ankara Congresium sahnesinde,  8- 10 Nisan tarihlerinde ise İstanbul Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşuyor. Dünya turnesi kapsamında 20 bin sanatsevere sunulması planlanan gösterinin sanat grubu içinde tanınmış “break dans üstadları” da var. 

Tüm dünyada uyuşturucu karşıtlığıyla bilinen bir aktivist de olan koreograf Fredrik Rydman'ın yorumuyla “Kuğu Gölü”; “Aşk ve sevginin değiştiremeyeceği hiçbir şey yoktur” mottosuyla sahneye taşınıyor. Aşk ve hırsın, bağımlılık ve kandırmacanın hikâyesinin anlatıldığı eser; iyi ile kötünün amansız mücadelesi, tempolu müzikler ve enerji yüklü ve iddialı danslarla sahneye taşınıyor. Gösterinin Ankara ve İstanbul temsillerinin biletleri, Biletix kanallarında satışa sunuldu.