Korkusuz'un kitabı yayımlandı

Dr. Mehmet Hişyar Korkusuz’un kaleme aldığı “Kültür Vadisinde İnsan, Diplomasi ve Siyaset – 2013 El Yazmaları” adlı eser, Ayışığı Kitapları’ndan çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dr. Mehmet Hişyar Korkusuz’un ifadesiyle bugünlerde bembeyaz kar örtüsüne bürünen ülkemizin kültür ve medeniyet toprağından,  bir “kardelen” gibi yeşeren “Kültür Vadisinde İnsan, Diplomasi ve Siyaset – 2013 El Yazmaları” adlı kitabı, Ayışığı Kitapları tarafından yayımlandı. Korkusuz’un kaleme aldığı kitapta, ‘Stratejik bir unsur olarak kültür ve ötesi’; ‘Diplomasi satrancı ve global aktörler’; ‘Türkiye’de siyasi kültürün özgün renkleri’ ve ‘Siyasetin gramerini barış mimarisiyle yeniden okumak’ isimlerini taşıyan dört ana bölümden oluşuyor. Bu başlıklar altında yer alan yazılar ise kültür, toplumsal hayat, küresel siyasi aktörler, diplomasi, siyasal kültürümüz açısından önem taşıyan şahsiyetler, güncel meseleler ve insanlığın geleceği gibi konulara bambaşka boyutlarda farklı bir bakış sunuyor.

İnsan, toplum ve uluslararası ilişkilerin yeniden inşasını ve ihyasını talep eden ve gerçekten isteyenlerin anlam dünyasını alabildiğine genişletebilecek, pratik uygulamalar için güne ve gündeme etki edebilecek “Kültür Vadisinde İnsan, Diplomasi ve Siyaset – 2013 El Yazmaları”, kökleri çok derin ve sağlam İslâm Medeniyeti’nden zamanımıza ve ötelere uzanan bir ‘kadim hikmet bakışı’ ve bir ‘gelecek pusulası’ olarak nitelenebilir.