Köprüde Buluşmalar’da Anadolu Efes Ödülü “Kaygı”ya

“Köprüde Buluşmalar” bu yıl 11. kez düzenlendi. Profesyonel sinemacıları bir araya getiren organizasyonun ödülleri sahiplerini buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI  

İSTANBUL - 35. İstanbul Film Festivali kapsamında Anadolu Efes’in katkılarıyla düzenlenen “Köprüde Buluşmalar” ödülleri sahiplerini buldu. Profesyonel sinemacıları bir araya getiren ortak yapım marketi “Köprüde Buluşmalar” bu yıl 11. kez düzenlendi. Yapım Aşaması Atölyesi’ne katılan “Kaygı” filmi Anadolu Efes Ödülü’ne lâyık görüldü. “Kaygı”, Anadolu Efes tarafından filmlerin tanıtımı için üç yıldır verilen 30 bin TL değerindeki ödülün sahibi oldu. Ceylan Özçelik’e ödülünü Anadolu Efes Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Simge Balaban takdim etti. 

Konuşmasında, Köprüde Buluşmalar’a desteklerinin yanı sıra Film Festivali’nde 29 yıldır “Türkiye Sineması ve Ulusal Yarışma” tema sponsoru olduklarını belirten Balaban, “Destekçisi olduğumuz platform Türkiye’de sinemanın gelişimi açısından büyük bir önem taşıyor. Geçtiğimiz yıllara dönüp baktığımızda Köprüde Buluşmalar atölyelerinden çıkan birçok filmin yurtdışında önemli festivallerde ödül kazandığını görüyoruz. Bunun yanı sıra, bu sene 'Ulusal Film Yarışması'nda yarışan 11 filmin 5’inin Köprüde Buluşmalar’dan çıktığını görmek mutluluk verici” dedi. 

Öte yandan, Film Festivali’ndeki yarışmaların galipleri bu akşam Haliç Kongre Merkezi’ndeki törende açıklanacak.