Kemanın dahi çocuğu İstanbul’da çalacak

“Dünyanın en hızlı keman çalan insanı” olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren David Garrett, bugün ülkemizdeki sevenleriyle buluşuyor. Sanatçının Yapı Kredi ana sponsorluğunda vereceği konser, Haliç Kongre Merkezi’nde dinlenebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyaca ünlü keman virtüözü David Garrett, Türkiye’deki ilk konserini vermek üzere İstanbul’a geliyor. “Müziğin dahi çocuklarından biri” olarak bilinen genç virtüöz, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde hayranlarıyla buluşacak.

David Garrett, Yapı Kredi ana sponsorluğunda, IEG Live ve Piu Müzik işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez konser verecek. Günümüzün en önemli keman virtüözlerinden biri olarak değerlendirilen sanatçı, dünya çapında ses getiren özgün kemanıyla İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. David Garrett, İstanbul sahnesinde seyircisine Johannes Brahms’ın “Thuner Sonate”, “Andante Tranquill” ve “Regenliedsonate” gibi klasiklerinin de yer aldığı bir keman resitali sunacak. Konserde Garrett’e, piyanosuyla Julien Quentin eşlik edecek. Almanya Aachen’de 4 Eylül 1980 tarihinde doğan David Garrett’in babası Alman, annesi ise Amerikalı. Henüz dört yaşındayken kendi kendine keman çalmayı öğrenen David Garrett, 7 yaşında resital vermeye başladı. 12 yaşındayken Polonyalı keman virtüözü Ida Handel ile çalışmaya başlayan Garrett, 13 yaşında iki albüm kaydetti. 14 yaşındayken Alman plak markası Deutsche Grammophon’ile anlaşan kemancı, 17 yaşında Münih Filarmoni Orketrasıyla bir dizi konser verdi. Bu konserler Hindistan’ın bağımsızlığa kavuşmasının 50. yılı kapsamında Mumbai ve Delhi'de yapıldı. Eğitimine Londra’daki Royal Collage Of Music’te devam eden David Garrett, 2004’te New York’ta bulunan Julliard School’ta gelecek hafta konuğumuz olacak ItzhakPerlman ile çalışarak mezun oldu. Dünya çapında verdiği konserlerinin biletleri aylar öncesinden tükenen ve Türkiye’deki hayranlarının merakla beklediği David Garrett’in, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek İstanbul konserinin biletleri Biletix’te. Bilet fiyatları 585 lirayla 123.50 lira arasında değişiyor.

Saniyede 13 nota basıyor

David Garrett, “müziğin dahi çocuklarından biri” olarak biliniyor. 2008 yılında “Flight of the Bumblebee” şarkısını 1 dakika 6,56 saniyede yani 1 saniyede 13 nota basarak çaldığı performansıyla Guiness Rekorlar Kitabı’nda adı, “dünyanın en hızlı keman çalan insanı” olarak geçti. Sevilen klasiklerle birlikte pek çok rock ve pop klasiğini kendi özgün tarzıyla yorumlayan sanatçının, dünya çapında geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Kemanı, günümüzün modern sesleriyle harmanlayarak bir kez daha geniş kitlelere sevdiren genç müzisyen, gittiği hemen her ülkede halkın yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Sanatçının “Free” (2007), “Virtuoso” (2007), “Encore” (2008), “David Garrett” (2009), “Classic Romance” (2009), “Rock Symphonies” (2010), “Legacy” (2011), “Music” (2012), “Garret vs. Paganini” (2013) ve “Caprice” (2014) adlı solo albümleri bulunuyor.