Kazakistan'da Dede Korkut Müzik Festivali

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ASTANA - Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Dede Korkut Müzik Festivali ve Yarışması" düzenledi. Astana'nın TÜRKSOY tarafından 2012 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen festivale 5 ülkeden 60 sanatçı katıldı.

Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Karakalpakistan'dan katılan genç sanatçılar, kopuz, üflemeli çalgılar ve yerel enstrümanları ile yarışmada boy gösterdi. Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, Kazakistan Kültür Bakanlığı ile ortaklaşa düzenledikleri programla Türk dünyasının geleneksel sanatlarını yeniden hatırlatmak istediklerini söyledi.

Dede Korkut'un Türk dünyasının ortak değeri olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu isim Türk dünyasının ortak bir değeridir. Dede Korkut Türklerin ortak bilge kişisidir. Kazakistan Kültür Bakanlığı tarafından bu proje bize getirildiğinde biz de heyecanla destek verdik. Birlikte bu çalışmayı ortaya çıkartmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi. Yarışmada birinci olanlara yaklaşık 11 bin dolar ile Türkiye'ye seyahat hediyesi verilecek.