Kalbinin kilidini açamayan çilingir

Al Pacino’nun son yıllardaki en iyi performansı olarak nitelendirilen “Hayallerimdeki Kadın”; küçük bir kasabada yaşayan kendi halinde bir adamın aşkın peşindeki yolculuğunun öyküsü...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Al Pacino’nun son yıllardaki en iyi performansı olarak nitelendirilen “Hayallerimdeki Kadın”; küçük bir kasabada yaşayan kendi halinde bir adamın aşkın peşindeki yolculuğunun öyküsü...

Yaşayan en önemli aktörlerden biri olan Al Pacino’nun son yıllardaki en iyi performanslarından biri olan değerlendirilen “Hayallerimdeki Kadın” (Manglehorn), sinemalarımızda bu hafta vizyona giriyor. “Hayallerimdeki Kadın”; ağırlıklı olarak korku filmleri ve komedilerin gösterildiği yaz vizyonunun en dikkat çeken yapımlarından biri. 

İlk gösterimleri Venedik ve Toronto film festivallerinde yapılan “Hayallerimdeki Kadın”da Oscar ödüllü yıldız Al Pacino’ya, yine Oscar sahibi Holly Hunter eşlik ediyor. Yapıt, sinemasal geçmişinde “Yaralı Yüz”, “Baba”, “Şeytanın Avukatı”, “Kadın Kokusu”, “Köpeklerin Günü”, “Köstebek”, “Çaylak” ve “Venedik Taciri” gibi klasikleşmiş eserlerin ağırlıkta olduğu Al Pacino’nun 47. filmi. “Hayallerimdeki Kadın”ın yönetmen koltuğunda ise Altın Küre ödüllü David Gordon Green oturuyor. 

Pacino ve Hunter’a Chris Messina, Harmony Korine, June Griffin Garcia, Rebecca Franchione, Elizabeth Lestina ile Lara Shah’ın eşlik ettiği filmde; küçük bir kasabada yaşayan Angelo Manglehorn’un öyküsü anlatılıyor. Al Pacino’nun oynadığı Angelo Manglehorn, hayatının aşkını bir türlü unutamayan bir çilingir. Kırk yıl önce kalbini kırmış olan güzel Clara’yı “mükemmel kadın” olarak nitelendiren Manglehorn, hayallerinin kadınına yeniden kavuşabilmek için, takıntılı bir şekilde ona hâlâ mektuplar yazmayı sürdürüyor ve onu aramaya devam ediyor. 

“Hayallerimdeki Kadın” filmi, bu ilginç adamın oğlu, kedisi ve kırık kalbini onarmaya çalışan başka bir kadınla çıktığı yolculuğun hikâyesi işleyen bir drama.

Tercihiniz dramadan yanaysa...
Korku veya komedi filmi izlemek istemiyor, animasyona da ilgi duymuyorsanız, bu hafta seyredebileceğiniz bir başka drama filmi daha var. Fakat bu “Hayallerimdeki Kadın” gibi romantik bir hikâyeden ziyade, maceraya yakın bir temaya sahip: “İnsanlıktan Uzakta” (Loin Des Hommes.) David Oelhoff en’in yönettiği ve başrolünü Viggo Mortensen’in yorumladığı “İnsanlıktan Uzakta”da; öğretmenlik yapan Daru, Cezayir’de doğmuş, fakat aslen İspanyol olduğu için hem etnik Cezayirliler hem de Fransız koloniciler tarafından yabancı etiketiyle hor görülmekte. Daru’ya, bir muhalifi garnizona götürmesi emri veriliyor. Bir dönem Fransız ordusuna hizmet etmiş olan Daru, bu yolculukta kendi sadakatini sorgulamaya başlıyor ve iki adamı Atlas Dağları’nda zorlu bir kaçış serüveni bekliyor. “İnsanlıktan Uzakta”da Viggo Mortensen’e; Reda Kateb, Djemel Barek ve Vincent Martin eşlik ediyor.