İstanbul Müzik Festivali'nde 'Kültürel Manzaralar'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, 31 Mayıs-29 Haziran tarihleri arasında, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenecek olan 43. İstanbul Müzik Festivali'nin programı, dün gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla açıklandı. İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ve Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreteri Canan Ercan Çelik’in katıldığı toplantıda verdiği bilgilere göre, festivalin bu yılki ana teması “Kültürel Manzaralar.” 

“Hafta Sonu Klasikleri” ücretsiz 

Yeşim Gürer Oymak konuşmasında bu yılki festivalin programına dair bilgi verdi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl “Pazar Klasikleri” adı altında ilgi gören ücretsiz konser serilerinin, bu yıl daha da zenginleştirilerek “Hafta Sonu Klasikleri” olarak müzikseverlere ulaştırılacağını açıkladı. Toplantıda konuşan Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreteri Canan Ercan Çelik ise “Ülkemizde sanat ve kültürü destekleme çalışmalarımızın bir parçası olarak müziğin yaygınlaşmasına, daha geniş kitleler tarafından sevilmesine ve farklı kültürlerle aramızda köprü oluşturmasına yönelik yatırımlar yapmak başlıca misyonlarımızdan biri (...) Bu yıl teması ‘Kültürel Manzaralar’ olarak belirlenen İstanbul Müzik Festivali, çok kültürlü bir ülkede yaşamanın kazandırdığı duyarlılık ve hoşgörüye sahip çıkmanın gerekliliğini bizlere bir kez daha hatırlatacak” dedi. 

Bashmet’ten Kremer’e 

Müzik Festivali aralarında, Yuri Bashmet, Boris Berezovsky, Emmanuelle Haïm, Angela Hewitt, Paavo Jarvi, Kim Kashkashian, Patricia Kopatchinskaja, Christian Tetzlaff , Gidon Kremer, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen topluluklarından Lozan Oda Orkestrası, Franz Liszt Oda Orkestrası, Kremerata Baltica ve Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti’nin de bulunduğu 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ise festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası olarak iki konsere imza atacak. 

İki dünya prömiyeri ile üç Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalin biletleri 14 Şubat’ta satışa sunulacak.

İşte bu yılın ödülleri

43. İstanbul Müzik Festivali’nin “Onur Ödülü”ne çok sesli Batı müziğinin gelişip yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’nin kültür-sanat hayatına kattığı değer ve 50 yılı aşan eğitimci kimliğiyle birçok müzisyen ve müzikoloğun yetişmesindeki değerli emekleri nedeniyle Prof. Filiz Ali layık görüldü. 1998 yılında kurduğu Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi ile pek çok genç müzisyenin kariyerine de eşsiz katkılarda bulunan piyanist, müzikolog, müzik eleştirmeni ve yazar Prof. Filiz Ali’ye ödülü, festivalin 31 Mayıs Pazar akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış töreninde takdim edilecek. Festivalin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise müzikal yolculuklarında 70. yılını kutlayan Borodin Quartet’e 4 Haziran'da düzenlenecek törenle verilecek.