İstanbul bu hafta dans edecek

Kremlin Balesi “Kuğu Gölü”, Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu ise “Yerbabuena” gösterisiyle konuğumuz olacak. Gösterilerin biletlerini Biletix kanallarından edinmek mümkün.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da bu hafta dansseverler için iki özel gösteri var. Klasik danstan hoşlananlar Kremlin Balesi’nin “Kuğu Gölü” yorumunu izleme olanağı bulurken, fl amenko tutkunları da Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu’nun ülkemizdeki ilk gösterisine tanık olabiliyor.

İş Sanat 15. sezonunu flamenkonun tutkulu ismi Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu’nun performansıyla tamamlıyor. Flamenko’yu dans, müzik ve şarkının büyüsüyle birleştiren bir felsefeye sahip olan topluluğun gösterisi, 22 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’den itibaren izlenebiliyor. 

Yazıldığı günden bu yana binlerce kez sahnelenen Pyotr İlyiç Çaykovski’nin ölümsüz eseri “Kuğu Gölü”, Rus Ulusal Dansçısı Andrey Petrov’un sanat direktörlüğünü ve koreografl ığını üstlendiği Kremlin Balesi’nin eşsiz performansıyla ilk kez Türkiye sahnelerine konuk oluyor. Gösteriyi, 23 Mayıs Cumartesi, günü Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde izlemek mümkün. Kremlin Balesi, 25 Mayıs Pazartesi günüyse Congresium Ankara’da başkentli sanatseverlerle buluşuyor. 

Aşkı anlatan en güçlü eserlerden biri olarak sahnelendiği her ülkede milyonlarca kişiyi büyüleyen Kremlin Balesi ile “Kuğu Gölü”; IEG Live ile Sa Organizasyon işbirliği ve Rusya Büyükelçiliği’nin destekleriyle İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. 
Yüz otuz yılı aşkın süredir tüm dünyada en büyük bale topluluklarının önde gelen tercihleri arasında yer alan “Kuğu Gölü”, Rus besteci Pyotr İlyiç Çaykovski’nin şaheseri olarak biliniyor. Şeytani bir büyücünün lanetiyle kuğuya dönüştürülen Prenses Odette’in hikâyesini anlatan eser, gerçek aşkın büyü ile gelen lanetin üstesinden gelişini müzik ve dansın muhteşem birlikteliği ile sahneye taşıyor. Hem izleyiciden hem sanat çevrelerinden takdir toplayan deneyimli ekip, “Gerçek aşk büyüyü bozar” sloganıyla yorumladığı Kuğu Gölü balesi ile Türkiye’ye geliyor.

İş Sanat'ta flamenko ateşi var

Kurulduğu 1998 yılından bu yana tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine ulaşan Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu’nun gösterisinin biletlerini Biletix’ten edinmek mümkün. Bugüne kadar sahnelediği sekiz ödüllü gösteriyle seyircilerine özgün ve renkli bir fl amenko deneyimi sunan topluluğun yaratıcısı Eva Yerbabuena, 2013’te “En İyi Kadın Dansçı” kategorisinde Max Ödülü ve Ulusal Ödül’e layık görüldü. Sydney Opera Binası’na davet edilen ilk Flamenko dansçısı olan Eva Yerbabuena dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. The Guardian’ın “Atkileri tekniğin ötesine uzanan vizyoner, hakim bir dansçı…” yorumunda bulunduğu sanatçı dünyaya dair kaygılarını , korkularını, arzularını fl amenko ile izleyicilere aktarıyor.