İKSV'nin borçlarını Eczacıbaşı kapatacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakfın tüm borçlarını holdingin üstleneceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özlem ERMİŞ BEYHAN

İSTANBUL - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bu sabah basın mensupları ile biraraya geldi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Eczacıbaşı, vakfın tüm borçlarını Eczacıbaşı Holding'in üstlenerek kapatacağını açıkladı. Deniz Palas'ın satılmayacağını da duyuran Eczacıbaşı, "Binanın satışına toplumdan beklemediğimiz bir tepki geldi. Biz de Eczacıbaşı olarak 46 milyon TL bağış ile tüm borçları kapatmaya karar verdik. Bu bağış karşılığında sadece binanın 10 yıl süreyle satılmaması koşulunu getirdik.. Yani bina satılmayacak. Böylece son 4 yılda Eczacıbaşı'nın İKSV'ye yaptığı toplam bağış sponsorluklar hariç 58 milyon TL oldu. İKSV'nin toplam borcu 40 milyon TL idi. 6 milyon TL de vakfa kaldı" dedi.

Eczacıbaşı, "Bir bina bazen bir binadan çok fazlasıdır. Bu olayda, gösterilen duyarlılıkta bunu bir kez daha gördük" diye konuştu.