İDSO, "Sevgililer Günü" için çalacak

14 Şubat Sevgililer Günü akşamı Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserde Anton Martynov, şef ve solist olarak sahne alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının (İDSO), 14 Şubat Sevgililer Günü akşamı Fulya Sanat Merkezi'nde vereceği konserde Anton Martynov, şef ve solist olarak sahne alacak. 

İDSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, orkestra programına Rusya'da geniş olarak tanınan ilk Rus asıllı klasik müzik bestecisi olan Mihail Glinka'nın "Ruslan ve Lyudmilla Uvertürü" ile başlanacak.   

Wolfgang Amadeus Mozart'ın "5 No'lu Keman Konçertosu" ile devam edecek programda kapanış, ilk bestesini 5 yaşındayken yazan Rus bestecisi Sergei Prokofiev'in "Romeo ve Juliet Orkestra Süiti" ile yapılacak. 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının bu hafta ağırlayacağı şef ve solist Anton Martynov, 16 yaşındayken kariyerine solist olarak başladı ve birkaç yıl sonra ARTE'de yayımlanan Brahms'ın Keman Konçertosu Op. 77 eserinin kaydını gerçekleştirdi. 

Martynov'un keman, piyano, viyola, klavsen gibi enstürmanlar çalması, besteciliğe olan düşkünlüğü ve müziğe karşı ilgisi, onu orkestra şefliğine yöneltti. Anton Martynov, kendi besteleriyle zenginleştirdiği kişisel ve özel bir repertuvara sahip.