Hopkins’in 'psişik güçleri' var

Başrolünde psişik yetenekleri olan bir adamı canlandıran Anthony Hopkins, 'Solace' filminde göz dolduruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyazperdenin yaşayan en önemli aktörlerinden biri olan Anthony Hopkins’in başrolünü yorumladığı “Solace”, sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Fantastik öğeler barındıran bir gerilim filmi olan “Solace”ta Hopkins; psişik yetenekleri olan bir adamı canlandırıyor. Genç yönetmen Afonso Poyart’ın çektiği filmde; Anthony Hopkins'e Colin Farrell, Jeff rey Dean Morgan ve Abbie Cornish eşlik ediyor. Gerilim ve aksiyonun yüksek olduğu “Solace”ta, Anthony Hopkins’in karakteri Dr. John Clancy adında sivil bir analist. Clancy, kızının ölümünden sonra emekli olan, evliliği sona eren, sıradışı yeteneklere sahip bir adam. Münzevi bir yaşamın içinde; geçmişten gelen gizemli ve acı dolu olayların hesaplaşmasını yaşarken, geleceği görme ve psişik yeteneklerini yaşamından uzak tutmaya çalışıyor. Ancak FBI Özel Ajanı Joe Merriwether (Jeff rey Dean Morgan) ile Joe’nun genç ve şüpheci ortağı Katherine Cowles (Abbie Cornish), korkunç bir seri cinayet davasının çözümü için ondan başka kimsenin kendilerine yardım edemeyeceğine karar verince, seçilmiş inzivanın sonu geliyor. Ajanlar davaya destek olması için ikna etmeye gittiklerinde, kesinlikle FBI’la çalışmayacağını söyleyen John Clancy, bu ziyaret sırasında Katherine’in geleceğiyle ilgili bazı görüntüler görünce fikrini değiştirip ekibe dahil oluyor. Clancy ve ekibin karşısında ise psişik güç konusunda baş etmekle zorlanacakları, zeki ve çok tehlikeli bir katil olan Charles Ambrose (Colin Farrell) var.

Usta aktör, 'Solace'ta göz dolduruyor

“Solace” için hikâyenin güçlü karakterlerini beğendiğini belirten Anthony Hopkins, şöyle diyor: “İyi yazıldıysa daima ilgi çekicidir ve bu da iyi yazılmıştı. Film, hayatın başka bir boyutu olduğuna dair yapılan imalarla dolu. Ben maneviyatı çok yüksek biri değilimdir ama bu fikre kesinlikle açığım. Psişik tecrübeler bir yana, kesinlikle benim de anlayabileceğimden daha da derin olan bir şeyler var.”

Adeta bir oyuncu mıknatısı

Güçlü karakterleri, merak uyandıran hikâyesi ve başrolünde Hopkins’in bulunduğu fi lme, yardımcı rollere oyuncuları çekmenin çok kolay olduğunu belirtiyor yapım ekibi. Yapımcılardan Thomas Augsberger şöyle diyor: “Anthony Hopkins, oyuncular için adeta bir mıknatıs. Bu yüzden onun etrafında güçlü bir kadro oluşturabildik. Filmi New Line’dan geri aldığımızda Jeff rey Dean Morgan, Abbie Cornish ve Farrell gibi oyuncuları kadroya kattık. Her şey çok çabuk bir araya geldi."