Hocaların hocası Mustafa Aslıer'e saygı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş Belediyesi tarafından 10 senedir düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, bu akşam uzun yıllar Beşiktaş ilçesinde yaşayan, geçtiğimiz haftalarda 90 yaşında kaybettiğimiz Prof. Dr. Mustafa Aslıer için gerçekleştirilecek. 

Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar’ın Bauhaus ekolünde kurulmasına, yüzlerce sanatçı ve tasarımcının en üst seviyede ülke kazanımlarında rol oynamasına ve uluslararası alanda ülkemizi temsil etmesine öncülük eden, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarımı, İç Mimarlık, Endüstriyel Seramik, Tekstil Tasarımı gibi bölümleri kurarak ülkemizin endüstriyel alanda üst noktalarda yükselmesini teşvik eden “Hocaların Hocası” Mustafa Aslıer, Akatlar Kültür Merkezi’nde anılacak. 

Faruk Şüyün’ün Görsel Sanatlar Vakfı’nın (GÖRSAV) katkılarıyla hazırladığı Prof. Dr. Mustafa Aslıer’e Saygı Gecesi’ne Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapmış olan müdür ve dekanlar Prof. Dr. Erol Eti, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. Nazan Erkmen, Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın’ın yanı sıra Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Fevzi Karakoç, Kaya Özsezgin, Bircan Ak, Prof. Dr. Hatice Bengisu, GÖRSAV Başkanı Vedat Köle, Erol Ünal, Ziyatin Nuriyev, Ali Nur Velidedeoğlu, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov konuşmacı olarak katılacak. 

Haliç Üniversitesi Müzik Bölümü sanatçılarının mini konseri ve ustanın yaşamını anlatan görüntülerle renklenecek Ustalara Saygı gecesindede aileyi temsilen oğlu Deniz Aslıer de bir konuşma yapacak. Etkinlik ücretsiz olarak takip edilebilecek.ek.