Hayatın “İkinci Bölüm”ü başlasın!

Neil Simon’ı seviyorum, halden anlıyor; bakınız bütün oyunları... Daima insandan yana; incir çekirdeğini doldurmayacak kaygılarımızı büyütüp büyütüp kendimize hayatı zehir ettiğimizi en iyi onun ikili ilişkiler temalı oyunları öykülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

cats2-009.jpg

İstanbul Devlet Tiyatrosu, bu sezon Simon’ın “İkinci Bölüm” adlı tatlı komedisini sunuyor seyircilere... Komedi ama, bilen bilir, bir Neil Simon komedisinde her zaman ağlamaya da hazırlıklı olmalısınız! İşte Cemil Büyükutku’nun çevirisi ve Selen Korad Birkiye’nin dramaturjisiyle, Hidayet Erdinç’in sahneye koyduğu “İkinci Bölüm” de böyle bir oyun... Çok sevdiği karısını kaybetmiş ortayaşlı bir adamla kocasından boşanıp hayatına nereden devam edeceğini kestiremeyen bir kadının yola birlikte devam ediş öyküsü “İkinci Bölüm.” Neşeli tesadüfl erle çıkılan bu yol; özellikle ikinci perdede, pek de düz olmadığını kanıtlayacak seyirciye.Yılların aktörü Şahin Çelik, belki de kariyerinin en sempatik rolü olan George’ta, seyirciye “yaşasın romantik komedi” dedirtmeyi başarıyor. Ayşen İnci; tıpkı Jennie rolünün gerektirdiği gibi zerafetle sahneyi dolduruyor; kadınlardan fellik fellik kaçan George’un ona neden kapıldığını kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin anlamasını sağlıyor. George’un Jennie’yi yanlışlıkla aradığı; tanışmalarına vesile olan telefon konuşmasında minik ayrıntılarla unutulmaz bir an yaratıyor usta oyuncular...Veda Yurtsever İpek; bir yandan evliliğini bir yandan gününü kurtarmaya çalışan Faye’i aynı anda hem hoppa, hem hüzünlü yönüyle sahneye taşımayı bilmiş. Leo’yu oynayan Lebib Gökhan da, o kadar doğal ki sokaktan geçerken yolu sahneye düşmüş; ne karısından ne sevgililerinden vazgeçen bir çapkın sanırsınız! 

Dekorları Ethem Özbora, kostümleri Nalan Altaylı, ışıkları Önder Arık imzası taşıyan “İkinci Bölüm”, romantik komedi sevenler için, 29-31 Mart tarihleri arasında, Cevahir Sahnesi’nde..