Hayata Filmekimi molası, devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

40 alternatiften 4'ünü sizin için seçtik

BUGÜN / Annemle Geçen Yaz: Rexx’in 16.00 seansında gösterilecek olan “Annemle Geçen Yaz”, Brezilya’nın Oscar adayı. Film, aile ve sınıf meselelerini yeni, çağdaş ve tempolu bir tarzda ele alıyor. “Annemle Geçen Yaz”; Sundance, Berlin ve Valletta film festivallerinden ödüller aldı. 

BUGÜN ve YARIN/ Bir Varmış Bir Yokmuş: Ortaçağ’da Napoli’de anlatılan öykülerden esinlenen “Bir Varmış Bir Yokmuş”, Filmekimi’nin fantastik sinemadan hoşlananlara armağanı. Bugün 11.00’de Atlas’ta, yarın 19.00’da Feriye’de gösterilecek olan “Bir Varmış Bir Yokmuş”ta Salma Hayek ve Vincent Cassel başrolde. Sinemada büyücüler, periler, korkunç canavarlar, öcüler, hokkabazlar ve cariyeleri izlemekten hoşlananlar için. 

BUGÜN ve YARIN / Saul’un Oğlu: Cannes’dan Büyük Ödül ve FIPRESCI ödülüyle dönen Macar filmi “Saul’un Oğlu”, bugün 21.30’da Feriye Sineması’nda, yarın 19.00’da Atlas Sineması’nda izlenebiliyor. Filmin kahramanı Saul, Auschwitz imha kampında Nazilerle işbirliği yapmaya zorlanan Yahudi tutsaklar olan Sonderkommando’lara mensup. Birgün, temizlediği imha fırınında, bir oğlan çocuğunun cesedini görüyor. O an olanaksız bir ödev üstleniyor: Çocuğun cesedini yakılmaktan kurtaracak ve usulünce toprağa verecek. 

YARIN / Dağlar Uzaklaştığında: Çin, Japonya, Fransa ortak yapımı olan “Dağlar Uzaklaştığında”; parçalanan bir aile üzerinden aşk, hüzün, kültürel değişim ve tüketici hırsının izlerini sürerek Çin’in ekonomik ve toplumsal dönüşümünü ele alıyor. Filmi yarın 21.30’da Rexx Sineması’nda izlemek mümkün.