Gülsin Onay’dan “Yıldızlara Serenat”

Usta piyanist, 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında yarın akşam sahnede. Gülsin Onay, konserinde Beethoven ve Debussy’den eserler çalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 5 kıtada konserler veren Devlet Sanatçımız Gülsin Onay’ın konseriyle devam ediyor. Konser, yarın akşam saat 21.00’den itibaren Antik Taş Ocağı’nda dinlenebiliyor. 

Denizbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 12. Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 3 Temmuz’dan bu yana ülkemizden ve dünyadan klasik müzik yorumcularını Gümüşlük’te ağırladı. Festivalin son haftasının ilk konuğu ise, aynı zamanda etkinliğin sanat danışmanı da olan Gülsin Onay. Sanatçının biletleri Biletix kanallarından temin edilebilen konserinin başlığı “Yıldızlara Serenat.” Onay, Antik Taş Ocağı’ndaki konserinin ilk yarısında Ludvig van Beethoven’ın üç eserini seslendiriyor. Piyanist, ilk olarak bestecinin “32 Çeşitlemeler, WoO 80” adlı eseriyle izleyicinin karşısına çıkarken, ardından “Andante Favori, WoO 57” adlı eserini yorumluyor. Gecenin ilk yarısının son eseri ise “Ayışığı Sonatı.” “Yıldızlara Serenat” konseri, ikinci yarısında Claude Debussy’nin üç eseriyle devam ediyor. Gülsin Onay; sırasıyla “Masques”, “Ballade” ve “Danse” isimli eserleri yorumlarken, gecenin finalinde de César Franck’dan “Prelude” ve “Choral et Fugue” başlıklı yapıtları seslendiriyor. 

Alman yayın organı Göttinger Tageblatt’ın “Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor”, şeklinde bahsettiği piyanistimiz Gülsin Onay, çaldığı en basit esere bile kendi yorumunu yumuşak tuşeleriyle verebilen istisnai bir müzisyen olarak dünya çapında övgü topluyor. Onay, uluslararası müzik kariyeri boyunca Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada, 68 ülkede konserler vermiş bir virtüöz. Dünyaca ünlü müzik eleştirmeni Peter Cosse, Gülsin Onay hakkındaki düşüncelerini şu kelimelerle ifade ediyor: “Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist.”

Bu konularda ilginizi çekebilir