Görkemli yapıtlar yeni sahiplerini bekliyor

Bali Müzayede’nin 5 Aralık’ta düzenleyeceği mezatın muhammen bedeli en yüksek tablosu, 775 bin lirayla Neşet Günal’ın “Ayçiçek Tarlasında Çocuklar”ı. Sami Yetik imzalı “Leylaklar ve Şakayıklar” ise 475 bin liradan alıcı bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bali Müzayede’nin 206 lot eseri koleksiyonerlere sunacağı müzayede, 5 Aralık Cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Klasik ve çağdaş dönem ressamlarımızdan önemli tabloların ve hat örneklerinin satışa sunulacağı “Başyapıtlar - Klasik ve Modern Sanat Eserleri” mezatı, Bali Müzayede’nin Maçka’daki salonunda, saat 14.00’ten itibaren takip edilebiliyor. Müzayedede satışa sunulacak eserleri, 4 Aralık’a kadar aynı salonda incelemek mümkün. 

“Başyapıtlar - Klasik ve Modern Sanat Eserleri” müzayedesinin muhammen bedeli en yüksek tablosu, bir Neşet Günal eseri. 138’e 70 santimetre ebatlarındaki, 1998 tarihli, tuval üzeri yağlıboyanın adı “Ayçiçek Tarlasında Çocuklar.” “Turquoise 2000” kataloğunda da yer alan eserin başlangıç fiyatı 775 bin lira olarak belirlendi. 

Müzayedede klasik resim tutkunlarının gözü ise Sami Yetik’in “Leylaklar ve Şakayıklar” adlı eserinde. Yapı Kredi Yayınları’nın “Sami Yetik” kataloğunda yer alan 75’e 60 santimetre ebartlarındaki, tuval üzeri yağlıboya, imzalı yapıt, 475 bin liraya koleksiyonerlere sunulacak. Müzayedenin bir başka dikkat çeken klasik tablosu ise Hoca Ali Rıza imzalı “Fenerbahçe.” Yağlıboya tablo 120 bin liradan el değiştiriyor. 

Müzayedede resim koleksiyonerleri kadar hat meraklılarını da ilgilendiren eserler var. Bunlardan ilki Hattat Seyyid El-Hac Ahmed Zihni Bi Safizade El-Kütahi’nin süslediği bir Kur’an-ı Kerim. Hicri 1280 (1863) tarihli, ketebeli eserin muhammen bedeli 375 bin lira. Hattat Ali Kamili’nin 19. yüzyıl tarihli, ketebeli Kur’an-ı Kerim’i ise 220 bin liradan alıcı bekliyor. Hattat Esseyid Hasan Aşıki’nin ser levhasını klasik üslupta Rumi, hatai yaprak ve çiçek motifl eriyle süslediği Kur’an-ı Kerim’i ve Hattat Esseyid Hafız İsmail Hakkı’nın 1855 tarihli Kur’an-ı Kerim’inin muhammen bedelleri ise 180’er bin lira. Koleksiyonerler, Bali Müzayede’nin satışında bir Fernardo Botero tablosu edinme olanağı da buluyor. Botero’nun 1993 tarihli, 35’e 48 santimetre ebatlarındaki karton üzerine pastel “Mona Lisa”- sının muhammen bedeli 160 bin lira olarak belirlendi. Organizasyonda Oryantalist resim meraklılarına da önemli tablolar sunuluyor. Germain Fabius Brest’in “İstanbul” konulu yağlıboyası 275 bin liradan, Fausto Zonaro’dan “Dolmabahçe” manzarası ise 275 bin liradan edinilebiliyor. 

Çağdaş resim koleksiyonu yapan sanatseverlerin odağında ise 240 bin lira muhammen bedelli Burhan Doğançay tablosu “Triangular Shadow on Canvas”, yine 240 bin liradan çıkan bir Fahrelnissa Zeid yağlıboyası, 180 bin lira mezat öncesi fiyata sahip olan bir Mübin Orhon yağlıboyası ve 160 bin liraya bir başka Mübin Orhon yağlıboyası var.

Gözler bu 20 parçada..

► Fahrelnissa Zeid’ten bir yağlıboya: 240 bin lira
►Hattat Ali Kamili’den Kur’an-ı Kerim: 220 bin lira
►Mevlut Akyıldız’dan “Deve Güreşi”: 180 bin lira
►Hattat Esseyyid Hasan Aşıki’den Kur’ın Kerim: 180 bin lira
►Hattat Esseyid Hafız İsmail Hakkı’dan Kur’an-ı Kerim: 180 bin lira
►Mübin Orhon’dan bir yağlıboya: 180 bin lira
►Hattat Kebecizade Mehmet Vasfi Efendi’den “Sülüs Nesih Murakka”: 160 bin lira
►Fernando Botero’dan “Mona Lisa”: 160 bin lira
►Mübin Orhon’dan bir başka yağlıboya: 160 bin lira
►Hattat Mehmed Ali Vasfi Efendi’den Kur’an-ı Kerim: 150 bin lira
►Nedim Günsür’den “Fabrika ve Gecekondu”: 140 bin lira
►Bedri Rahmi Eyüboğlu’dan “Karabaş”: 130 bin lira
►Hoca Ali Rıza’dan “Fenerbahçe”: 120 bin lira
► Nurullah Berk’ten “Odalık”: 120 bin lira