Global sanatçılar ‘Kau Wela’ sergisinde buluştu
2023 yazının en kapsamlı sanat organizasyonlarından Kau Wela sergisi Nişantaşı’nda açıldı. On beş global sanatçının farklı tekniklerle hayata geçirdiği kırk beş eserin yer aldığı ‘Kau Wela’, yaz sonuna kadar sergilenecek.
Dünyaca ünlü 15 sanatçının resim, dijital art, enstalasyon ve mix media tekniklerinden hayata geçirdiği 45 eser, Renko London organizasyonu ve Renk Erbil küratörlüğünde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide; Devrim Erbil, Emin Çizenel, Sakit Mammadov, Ali Atmaca, Bahri Geno, Çetin Erokay, Çiğdem Erbil, Joanna Gilbert, Yiğit Yazıcı, Nedim Nazerali, Barış Sarıbaş, Darko Mesek, Kinnari Saraiya, Ayşen Karakaya ve Renk Erbil’in yaz kavramı etrafında şekillenen eserleri yer alıyor. İçinde bulunduğu lokasyonların kültürünü yansıtan mimari yapılara değer katarak yaşam stili belirleyen The Stay grubunun en yeni oteli The Stay Boulevard Nişantaşı, ev sahipliği yaptığı sergilere bir yenisini daha ekliyor.
Renk Erbil tarafından kurulan ve Türk modern sanatını çağın ötesine taşıyan kreatif projelere imza atan Londra Merkezli Renko London, 2023 yazının en kapsamlı sanat organizasyonunu hayata geçiriyor. TA London, TA Bodrum ve Neonist by Devrim Erbil gibi fark yaratan projelerin mimarı Renko London, farklı sanat dünyaları arasında köprüler kurmaya devam ediyor. İçsel yolculuğun keşfinde çeşitliliğe önem veren organizasyon, farklı alanlarda uzmanlaşan Türk ve dünya sanatının önde gelen 15 ismiyle Kau Wela projesini şekillendiriyor. Yılın her ayı aynı mevsiminin yaşandığı Hawaii’de yaz anlamını taşıyan Kau Wela’dan ismini alan proje; ilhamını yılın en güzel anılarına ev sahipliği yapan tatlı ama bir o kadar da kısa yaz mevsiminden alıyor.
Serginin açılışında konuşma yapan ‘Kau Wela’nın küratörü Renk Erbil, “Hayatımızı en iyi şekilde yaşamak için beklediğimiz yazı yansıtan karma bir sergi hazırladık. Fark yaratan bir yaza, Kau Wela’ya hoşgeldiniz. İçimizdeki yaratıcılık duygusunu uyandıralım ve enerji toplayarak değişimi kabul edelim” dedi.
Türk sanatının yayılması ve gelişmesi için uluslararası ilişkilerin önemine değinen Devrim Erbil ise “Sanatçıların ve sanat eserlerinin sayısı ne kadar artarsa, sanat alanında üretim ne kadar çoğalırsa sanatın gelişimine ve yayılmasına o kadar katkı sağlamış oluruz. Sanatçı doğası gereği sıradan olmayandır. Dolayısıyla bu farklılıklar da ne kadar gelişim alanı bulabilirse ilgi de aynı oranda yükselecektir. Türkiye’de çok sayıda ve iyi sanatçı var. Bunu da Anadolu coğrafyasının bereketine bağlıyorum. Neredeyse 7 ayrı kültür tabakasının zenginliğini içerisinde barındıran bir ülkede yaşıyoruz” diye konuştu.