“Geçmiş”in silinmeyen izleri

“En İyi Yabancı Film” Oscar’ını “Bir Ayrılık” filmiyle kazanan İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin yeni yapıtı “Geçmiş”, sinemalarımızda vizyona girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asghar Farhadi’nin senaryosunu Massoumeh Lahidji ile birlikte yazdığı “Geçmiş”te bu rolüyle Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa ve Pauline Burlet oynuyor. Fransızca ve Farsça olan filmin, Mahmoud Kalari imzalı görüntüleri de dikkat çekiyor.

Geçmiş, Fransız eşi Marie'den boşanma işlemlerini tamamlamak üzere, dört yıllık bir ayrılığın ardından Tahran'dan Paris’e gelen Ahmet'i izliyor; Marie'nin niyeti, eski eşinin hayaline bile katlanamayan yeni sevgilisi Samir'le evlenmektir. Ahmet, Marie'nin önceki beraberliğinden olan kızı Lucie ile ilişkisinin sıkıntılı olduğunu fark edince aralarını bulmaya çalışır, fakat böylece geçmişten gelen sırlar açığa çıkmış olur. Asghar Farhadi'nin ülkesi dışında çektiği ilk film olan “Geçmiş”, duygusal gerilimi eksik olmayan, sürükleyici ve çetrefilli bir aile dramı.