Gangster filmi de var, yerli gerilim de

Sinemalarımızda bugün, biri belgesel ve üçü yerli film olmak üzere yedi yeni alternatif seyircilere sunuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haftanın en iddialı filmi, gerçek bir hikayeden yola çıkan “Kara Düzen” (Black Mass.) Johnny Depp’in sarışına dönüşerek ünlü gangster Whitey Bulger’ı canlandırdığı film, 1970’lerde geçiyor. Filmde; FBI Ajanı John Conolly, İrlandalı gangster Whitey Bulger’ı, ortak düşmanları İtalyan mafyasını çökertmek için işbirliği yapmaya ikna ediyor. Whitey Bulger aynı zamanda eyalet senatörünün de erkek kardeşi. “Kara Düzen”, Whitey’nin kontrolden çıkarak Boston tarihinin en azılı gangsteri olmasının gerçek hikâyesini anlatıyor. “Kara Düzen”de gangsterin politikacı kardeşini ise Benedict Cumberbatch oynuyor. 

Hayatını ani bir şekilde kaybederek tüm dünyada hayranlarını yasa bogan Amy Winehouse için hazırlanan “Amy” adlı belgesel de bugün vizyonda. Asif Kapadia’nın yönettiği belgesel film, 14 yaşındaki Amy’nin çocukluk arkadaşı Juliette Ashby ile ortak arkadaşlarının doğum gününde çekilen şarkı söyledikleri bir video ile başlıyor. Belgeselin geri kalanında şarkıcı ve besteci olan Amy’nin çocukluğundan ölümüne kadar yaşadığı hayatından, müzik kariyerinden, kötü ilişkilerinden ve bulimia hastalığından bahsediliyor. Winehouse‘ un hiç görülmemiş fotoğrafl arı, videoları ve şarkıları Amy belgeselinde yer alıyor. 

Yerli film düşkünlerinin alternatifinin bol olduğu bir hafta sonu sinemaseverleri bekliyor. Can Yücel’in yönettiği ve Uğur Yücel, Sarp Apak, Meltem Cumbul, Sinem Kobal, Hasibe Eren, Bülent Şakrak, Sezai Aydın ile Ayça Damgacı’yı buluşturan “Yaktın Beni”, eğlenceli bir aile komedisi. Alper Kaya’nın yönettiği; Ferit Kaya, Erdal Tosun, Selim Erdoğan ve Reha Özcan’ı buluşturan “Öyle ya da Böyle” de komedi türünde. Haftanın diğer yerlisi ise son zamanlarda örneklerini sık sık izlediğimiz bir korku filmi olan“Kü’fa: Cin Kapanı.” Tatil için gittikleri köyde başlarına esrarengiz olaylar gelen bir grubun öyküsünü anlatan filmi Aykut Karagöl yönetti; Zerrin Eren, Ezgi Yanık, Onur Elaldı ve Cem Ağırgez oynuyor. 

Guillermo del Toro’nun yönettiği fantastik gerilim niteliğindeki “Kızıl Tepe” (Crimson Peak) ve Türkçe seslendirilen animasyon tarzındaki “Arkadaşlık Oyunları” (My Little Pony: Epuestria Girls) haftanın diğer yeni filmleri.