Eskişehir'de 6 yeni oyun var

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2015-2016 Sezonunda, 2 yerli, 3 yabancı, bir de çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 yeni oyunla hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2015-2016 Sezonunda, 2 yerli, 3 yabancı, bir de çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 yeni oyunla hazırlanıyor. 

Eskişehir Şehir Tiyatroları, sezonun ilk yarısında sahneleyeceği yeni oyunlarını belirlemeye başladı. “Ülkemiz gündemini meşgul eden siyasi, sosyal ve sosyokültürel sorunlar göz önünde bulundurularak” oluşturulan repertuvarda; Amerikalı oyun yazarı Sam Bobrick’in kaleme aldığı “Halktan Biri”, Çek yazar Jaroslav Hasek’in dünyaca ünlü oyunu “Aslan Asker Şvayk”, Turgut Özakman’ın kaleme aldığı “Töre”, İngiliz komedi ustası Ray Cooney’in oğlu Michael Cooney ile birlikte yazdığı “Tom, Dick ve Harry” ve Metin Kaçan’ın ünlü romanından Zerrin Altıok’un sahneye uyarladığı “Ağır Roman” adlı oyunlar yer alıyor. 

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ercüment Yılmaz, "Repertuvarımızı oluşturan oyunları seçerken dram ve komedi dengesini gözetmeye, ülkemizde yaşanan politik ve sosyal sorunlara işaret etmeye özen gösterdik" diyor. Şehir Tiyatroları 1 Ekim’de seyircisi ile buluşmaya başlayacak.