Erol Akyavaş’ın “Kuşatma”sına 1 milyon 130 bin TL

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çağdaş resmimizin usta adlarından Erol Akyavaş'ın “Kuşatma” serisinden bir tablosu, Antik AŞ'nin önceki gün gerçekleştirdiği müzayedede, vergiler dahil 1 milyon 130 bin TL'ye alıcı buldu. Tuval üzerine karışık teknik, 190’a 133 santimetre boyutlarındaki imzalı yapıt, müzayedenin en yüksek bedele el değiştiren eseri oldu.

Olgaç Artam yönetiminde gerçekleştirilen müzayedenin ikinci en yüksek satışı, bir Fahrelnissa Zeid portresiyle oldu. “Bence portreler de soyuttur, hiç farkı yok. Ben yüzün fotoğrafını çekmiyorum, iç dünyasını yansıtmaya çalışıyorum. İnsanların iç dünyası da soyuttur” diyen Zeid’in 130’a 110 santimetre boyutlarındaki tuval üzerine yağlıboya tablosu, 880 bin TL’ye satıldı.

Müzayedenin muhammen bedeli en yüksek eseri olarak 575 bin TL’den satışa çıkan Mübin Orhon’un “Soyut Kompozisyon”u ise 757 bin TL’ye el değiştirdi. Müzayedede; Burhan Doğançay’dan “Kapı" 378 bin TL, Cihat Burak’tan “Kediler” 250 bin TL, Nurullah Berk’ten “Surlar” 165 bin TL, Ergin İnan’dan “İkili Yüz” 160 bin TL’ye alıcı buldu.