En yeni festival Cappadox’ta son gün

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanat, tarih ve doğaseverleri 16– 18 Mayıs’ta Kapadokya’nın etkileyici coğrafyasında ağırlayan Cappadox’un son gününe gelindi. İki gün boyunca katılımcılarının Uçhisar’ı bir festival alanına çevirdiği Cappadox, üçüncü gününde de birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor. 

Festivalde bugün “Sessiz Yürüyüş” ile başlayan program Mercan Dede ve Hugh Marsh’ın gündoğumu konseriyle sürüyor. Zemi Vadisi’ndeki trekking sırasında Fulya Erdemci küratörlüğünde gerçekleşen “Kapadokya Çarpması” başlıklı çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan “28 Tepede 28 Kişi, 1 Tepede 28 Kişi” adlı performatif eylem katılımcıları karşılıyor. Şef Maksut Aşkar önderliğinde Argos in Cappadocia ve Old Greek House Restaurant’ta düzenlenen gastronomi etkinlikleri ile katılımcılar Cappadox’un son gününü deneyimlemeye devam ediyor. 

Bezirhane saat 17:00’de Grouper ve 19:00’da Jozef Van Wissem’e ev sahipliği yapıyor. Mekânın son konserinde ise saat 21:00’de Julia Holter sahne alıyor. Uçhisar Kale’de 17:00’deki Stephan Micus performansından sonra saat 20:00’de Erkan Oğur & Derya Türkan & Alp Ersönmez buluşması gerçekleşiyor. Festivalin son etkinliği ise saat 22:00’de Cappadox için özel olarak tasarlanan Cevizlik’te Gaye Su Akyol konseri.