En fantastik kahramanlar

Josh Trank’ın yönettiği “Fantastik Dörtlü”, sevilen kahramanları birkez daha beyazperdeye taşıyor. Vizyona bugün giren filmin başrollerinde; Miles Teller, Micheal B. Jordan, Kate Mara ve Jamie Bell var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Josh Trank’ın yönettiği “Fantastik Dörtlü”, sevilen kahramanları birkez daha beyazperdeye taşıyor. Vizyona bugün giren filmin başrollerinde; Miles Teller, Micheal B. Jordan, Kate Mara ve Jamie Bell var.

Marvel’ın en uzun soluklu süper kahraman takımı olan “Fantastik Dörtlü”nün (Fantastic Four) yeni filmi bugün ülkemizde vizyona giriyor. Josh Trank’ın yönettiği film; dört aykırı gencin, alternatif ve aynı zamanda tehlikeli bir boyuta ışınlanmasıyla, olağanüstü bir fiziksel değişime uğramalarını konu alıyor. New York’ta geçen hikâye, dörtlünün henüz idealist gençlerken, belirsizliğe attıkları adımda takım olabilme sürecine odaklanıyor. “Fantastik Dörtlü”, karakterlerin yeni yetenekleriyle birlikte kazandıkları avantajlar kadar, bu durumun yıldırıcı etkisini de yorumluyor. Filmin başrollerini Miles Teller, Micheal B. Jordan, Kate Mara ve Jamie Bell canlandırıyor. 

“Fantastik Dörtlü”de öykü şöyle gelişiyor: 12 yaşında annesi ve üvey babasının Long Island’daki banliyö evinin garajında araştırmalarına başlayan Reed Richards, birçok dahi gibi mütevazı bir kişiliğe sahip. Genç mucit, sınıf arkadaşı Ben Grimm ile hurda parçaları topladıktan sonra, eşsiz bir ışınlanma makinesi dizayn ediyor. “Madde ışınlama makinesi” adını verdikleri bu cihaz, objeyi bir yerden başka bir yere ışınlamaya olanak sağlıyor. Dört sene sonra, lise bilim fuarında Reed’in girişimi, öğrencilerin yeni fikirlerine önem veren Baxter Enstitüsü dekanı Dr. Franklin Storm’un dikkatini çekiyor. Dr. Storm, vizyon sahibi bu öğrenciyi, kendi takımına davet edince, Reed, New York’a taşınıyor ve yeni teknolojiler üzerine araştırma yapacağı Baxter programına dahil oluyor. Bir gece, daha önce insan üzerinde denenmemiş olan makinesini test etmeye karar veren Reed, çocukluk arkadaşı Ben Grimm, Dr. Storm’un oğlu Johnny Storm ve Baxter öğrencisi Victor von Doom’u doğal kaynakları zengin ve kontrol edenin sınırsız güç sahibi olacağı bir boyuta ışınlanmak için ikna ediyor. Fakat, görev ters gidip bir patlamayla sonuçlanıyor ve gençlerin tümü ciddi şekilde yaralanıyor.