Dünyanın yazarı İstanbul'da olacak

6 yılda 47 ülkeden 400’den fazla yazarı konuk eden Türk edebiyatının yurtdışına açılan kapısı İTEF’in bu yılki teması 'Şehir ve Sınırlar'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin ilk uluslararası edebiyat festivali olan İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin yedincisi Garanti Bankası'nın ana sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

26 farklı ülkeden 30 yabancı yazar ve "Profesyonel Buluşmalar" kapsamında 20 konuk ile Türkiye'den 30'un üzerinde yazarın katılımıyla gerçekleşecek etkinliklerde edebiyatseverler farklı kültürlerden yazarların, hayatı ve edebiyatı farklı perspektiflerden yorumlayışlarına tanıklık etme şansını yakalayacak.

Festival yerli yazar ve yayıncıların yabancı yayıncılar, editörler, çevirmenler ve yazarlarla işbirliği yapmalarını sağlayan edebiyat ortamı yaratıyor. Bu yıl Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan festivalde etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Etkinlikler kapsamında okurlar sevdikleri ya da yeni keşfedecekleri yerli ve yabancı yazarlarla bir araya gelme şansına da sahip oluyor. 

30'u yabancı 60'ın üzerinde yazar festivale katılıyor

İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin bu yılki programında yazar okumaları ve söyleşilerin yanı sıra interaktif edebiyat projelerine yer verilecek.

İstanbul'un iki yakasında edebiyat etkinlikleri 

Festival Sponsorlarından Ersa Mobilya, bu yıl Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi'nin açılış törenine ev sahipliği yapacağı İTEF kapsamında İBB Atatürk Kitaplığı'nda gerçekleştirilecek etkinliklere iki özgün projeyle destek verecek. "Yazar Koltukları" projesiyle günümüzün yazarlarını okuyucularıyla interaktif bir ortamda buluşturmayı hedefleyen Ersa Mobilya, mekanda hayranları için bir de "Küçük Prens" atölyesi düzenleyecek. Festival etkinlikleri; İBB-Atatürk Kitaplığı, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu- Sismanoglio Megaro, ve KargArt'da gerçekleştirilecek.

Dünya'da çok satan Kitap Hırsızı'nın yazarı Markus Zusak Tükiye'de

Çok satan kitapların sevilen yazarı Markus Zusak, İTEF 2015'in yazarları arasında. Avustralya Büyükelçiliği ve Etihad Havayolları'nın desteğiyle Türkiye'deki okurlarıyla buluşacak. Martı Yayınları tarafından yayımlanan Kitap Hırsızı, Hiç, Köpekler Ağladığında gibi çok satan kitapların yazarı Markus Zusak yazım sürecini ve ilham kaynaklarını okurlarıyla paylaşıyor.