D-Marin Klasik Müzik Festivali, Bodrum’a yayılıyor

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin programı açıklandı. 20-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak festival Bodrum'a yayılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin programı açıklandı. Bu yıl programı 8 güne uzayan festival, 20-27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum yarımadasına yayılacak. Sanatsal programlama ve planlaması Pozitif tarafından üstlenilen festivalin açılışı İdil Biret’in Ender Sakpınar yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile vereceği konserle gerçekleşecek. Festival, açılış konserinin ardından Londra Oda Orkestrası, Vladimir Ashkenazy, Daniel Kharitonov, Lucienne Renaudin-Vary, Fazıl Say, Monica Molina, Bilkent Senfoni Orkestrası, İbrahim Yazıcı, Nâzım Hikmet Korosu, Zürih Tonhalle Orkestrası, Lionel Bringuier, Gautier Capuçon, Patricia Kopatchinskaja ve Lura’nın da aralarında olduğu ünlü sanatçıı ve orkestraları ağırlayacak. 

Festivalin 20 Ağustos’taki açılış gecesinde, 75. yaşını kutlayan İdil Biret’e “Onur Ödülü” takdim edilirken, Fazıl Say, 22 Ağustos Pazartesi akşamı genç müzisyenlerle birlikte Bodrum Kalesi’nde bir proje konsere imza atacak. Festivalde ayrıca Fazıl Say’ın başyapıtlarından “Nâzım Oratoryosu” da seslendirilecek. 

Festival bu yıl D-Marin Turgutreis ve Bodrum Kalesi’nin dışına çıkarak Adasofra, Gümüşlük Eklisia Kilisesi, TÜRSAB Kültür Merkezi ve Şevket Sabancı Parkı’nın yer aldığı buluşma noktaları ile tüm Bodrum’a yayılacak. 20-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek festivalde, klasik müziğin eşlik edeceği çeşitli yan etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerin tüm geliri Tohum Otizm ve Bodrum Sağlık vakıfl arına bağışlanan biletleri satışa sunuldu.