Çin basınının gözü Türkiye'de

Mardin ve Bodrum'un tanıtım haberleri, Çin Halk Cumhuriyeti'nde yayımlanan iki dergide geniş yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin ve Bodrum'un tanıtım haberlerinin, Çin Halk Cumhuriyeti'nde yayımlanan iki dergide geniş yer aldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerika, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde yer alan Türkiye tanıtım haberleri, dünya coğrafyasının diğer tarafında da yayımlanıyor.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 620 bin tirajlı "GOO Trip Dergisi" temmuz sayısında, Bodrum'u okurlarına tanıtarak, ilçenin kaliteli bir tatil destinasyonu olduğunu bildirdi.

Kapağında Bodrum Kalesi'nin fotoğrafı kullanılan derginin 22 sayfasında, Bodrum'un tüm detayları okurlara anlatıldı. Bodrum'un sanatsal ve romantik yaşam tarzından, canlı atmosferi ve köklü tarihinden bahsedilen dergide Türk müziği sanatçısı Zeki Müren de hatırlatıldı.

Bodrum sokaklarındaki cafelerden, balıklarıyla ünlü restoranlardan, Sualtı Arkeoloji Müzesi'nden, kitap satıcılarından, el sanatlarından, renkli gece hayatından övgüyle bahsedilen dergide, mavi yolculuktan da bilgiler verildi.

İstanbul'dan birçok insanın hafta sonlarını ve uzun tatilini bölgede geçirdiği belirtilen dergide, özellikle halkın sıcaklığının, nargile keyfinin ve dünyadan birçok ünlü kişinin dinlenmek için Bodrum'u tercih ettiğine dikkat çekildi.

Mardin Ulu Cami, Çin'de kapak oldu

Çin Halk Cumhuriyeti'nde yayımlanan ve yaklaşık 400 bin tiraja sahip "Elite Traveller Dergisi" de haziran sayısında Mardin'i anlattı. Mardin'e tam 20 sayfa ayrılan derginin kapağında Mardin Ulu Cami'nin fotoğrafı kullanıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Mardin Destinasyon" çalışması kapsamında, Mardin'de ağırladığı dergi editörü ve fotoğraf sanatçısı tarafından kaleme alınan makale, 400 bin dolarlık bir reklamın yerinde yayımlandı.
Mardin şehrinin gelenekleri, tarihi, dinsel ve kültürel zenginlikleri, mimarisi, restoranları ve derin yaşam tarzının okurlara aktarıldığı yazıda, Mardin'in ev sanatları, taş oymacılığı ve yerel mutfağının zenginliğinden de bahsedildi.