Buika bugün Çanakkale’de, haftaya Turgutreis’te müzikseverlerle

İspanyol aşk şarkılarının sevilen sesi Buika, ülkemizde iki konser vermeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İspanyol aşk şarkılarının sevilen sesi Buika, ülkemizde iki konser vermeye hazırlanıyor. Sanatçı bugün 52. Troia Festivali kapsamında Çanakkale'de, 18 Ağustos'ta ise D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali kapsamında Turgutreis'te sahne alıyor. 

Flamenko ile cazı bir araya getirerek dünya müziğine yepyeni bir tarz kazandıran Buika, ilk kez Çanakkale’de bir konser vermeye hazırlanıyor. Sanatçının konseri, bugün 21.00’den itibaren Çimenlik Kalesi’nde dinlenebiliyor. Sanatçının Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde senfonik bir dinleti sunacağı Turgutreis konseri ise yine 21.00’de D-Marin Turgutreis’te gerçekleştiriliyor. 

56. Grammy Ödülleri’nde “La Noche Mas Larga” albümü ile “En İyi Latin Caz Albümü”ne aday olan sanatçı yepyeni albümünü sonbaharda sevenlerine sunmaya hazırlanıyor. “Bir sanatçı sadece şarkı söyleyen ya da resim yapan biri değildir, hayatını sanata dönüştüren kişidir” diyen Buika son albümü “La Noche Mas Larga”da kendi şarkılarının yanı sıra “Siboney”, “Ne Me Quite Pas” ve “Throw It Away” gibi geçmişin klasikleşmiş şarkılarını da seslendiriyor.