Bir kez daha “Eyvah Eyvah”

İlk iki bölümünün seyirci tarafından benimsenmesi ve yüksek gişe rakamlarına ulaşması üzerine devamı çekilen “Eyvah Eyvah”ın üçüncü bölümü, seyirciyle buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - “Eyvah Evyah 3” de, ilk iki filmde olduğu gibi, Ata Demirer’in canlandırdığı “Hüseyin Badem” ve Demet Akbağ’ın oynadığı “şarkıcı Füruzan” karakterinin eğlenceli maceraları devam ediyor. Hüseyin Badem babalık coşkusunu yaşarken, Füruzan da artık ünlü bir şarkıcı.

Ata Demirer'in senaryosundan Hakan Algül’ün çektiği BKM yapımı “Eyvah Eyvah”ta, Akbağ e Demirer’e Özge Borak, Tarık Ünlüoğlu, Serra Yılmaz, Cengiz Bozkurt, Ayşenil Şamlıoğlu, Teoman Kumbaracıoğlu ve Salih Kalyon eşlik ediyor.

İlk filmini 2 milyon 459 bin 815, ikincisini ise 3 milyon 947 bin 988 seyircinin izlediği “Eyvah Eyvah”, ana karakterlerinin müzisyen olması dolayısıyla şarkılarıyla da öne çıkıyor.  

Serinin üçüncü filminde öne çıkarılan  “Dol Karabakır Dol” yorumu, “Eyvah Eyvah 3” vizyona girmeden seyircilerle paylaşıldı.

En ünlü üçlemeler…

Baba: 1972 ve 1974’te büyük gürültü koparan ilk iki filmin ardından 1990’a kadar seriye ara verilse de, “The Godfather”, her zaman, beyazperdenin en sevilen üçlemelerinden biri. 

Yüzüklerin Efendisi: Tolkien’in dev eseri “The Lord of the Rings”, Peter Jackson’ın ve Orta Dünya’nın adını herkese öğretmekle kalmadı, Oscar koleksiyon da yaptı.

Geleceğe Dönüş: Zemeckis imzalı “Back to the Future” serisi, Michael J. Fox ve Christopher Lloyd’un sevimli oyunculuklarıyla 1980’lerin en sevilen serilerinden birine dönüşmüştü.

“Üç Renk” üçlemesi: Kieslowski’nin “Trois Couleurs”u Mavi, Beyaz ve Kırmızı bölümleriyle, üçleme fikrine Avrupa’dan yaratıcı bir nüans getirmişti. 

“Göç” üçlemesi: Ö. Lütfi Akad’ın 1973’te çektiği “Gelin” ve “Düğün” ile ertesi yıl yarattığı “Diyet”, bizim sinemamızın tartışmasız en iyi üçlemesi.

“Dolar” üçlemesi: Sergio Leone’nin “Bir Avuç Dolar İçin”, “Birkaç Dolar İçin” ve “İyi, Kötü, Çirkin” filmlerinden oluşan üçleme, spagetti western’in kurallarını yarattı.