Bir Çağan Irmak müzikali gibi

İstanbul'un kültür hayatına 2000'den beri artı değer katan İş Sanat, sanatseverlerin çok iyi bildiği gibi, Sanat Yönetmeni Filiz Ova'nın önderliğinde artık içerik de üretiyor. 'Çağan Irmak Filmlerinden Şarkılar' konseri de onlardan biriydi..

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

nermin_sayin-019.jpg

O BİR MÜZİKSEVER: Çağan Irmak günümüzün en ünlü yönetmenlerinden biri olabilir, ama aslında o “gizli” bir müzisyen! Gizliydi, denmeli, konser akşamında söylediği “Son Arzum” ve “O Günler”le (Nadide Hayat) yorumculuk üzerine ne kadar kafa yorduğu çıktı zaten ortaya... “Müzikseverliği” de bütün bir gece sahnedeydi zaten: “Çemberimde Gül Oya”, “Unutursam Fısılda”, “Issız Adam”, “Babam ve Oğlum”, “Dedemin İnsanları”, “Nadide Hayat”, “Asmalı Konak” gibi verimlerinde kullandığı şarkıların resmigeçidiydi ne de olsa konser!

“TAPILACAK KADIN” VE “GILDA” : Konsere katılan bütün oyuncular, sadece bir şarkı söylemeyecek de bir müzikale hazırlanmışlar gibiydiler. Hepsi, seçtikleri şarkıların onlara biçtikleri “rolü” mükemmel oynadılar. Örnekse, hemen vereyim: Meltem Cumbul “Beni Bırakma”yı adetâ Rita Hayworth'un “Gilda”sı reenkarne olmuş edasıyla, Gökçe Bahadır ise “Dert Bende”yi Türkan Şoray'ın “Tapılacak Kadın” gibi...

2016'NIN CİCİ KIZLAR'I: Konserde Çağan Irmak'ın en çok hatırlanan filmi, karakterleri de müzisyen olduğu için, “Unutursam Fısılda” oldu doğal olarak. Filmde Kerem Bürsin, Farah Zeynep Abdullah ve Mehmet Günsür'ün hareketli hit şarkısı “Eyvah”ı Gökçe Bahadır, Gizem Erdem ve Goncagül Sunar,“Cici Kızlar” formatında yorumladılar.Çok da güzel oldu. Yeri gelmişken, tüm kadın sanatçılar için, şarkının türünü ve özünü yansıtan çok şık özel kostümler hazırlandığını söylemeliyim.

MEĞER BİR ROCKSTAR'MIŞ: O akşama kadar bana “Tuğrul Tülek'i nasıl bilirsin?” diye sorsanız, yanıtım “İyi aktör” olurdu, ama artık “Meğerse bir rockstarmış!” diyeceğim! Çağan Irmak'ın gölgede kalan filmlerinden “Prensesin Uykusu”nda Redd grubunun söylediği filme adını veren şarkıyı öyle bir söyledi ki... Uslu uslu başladı ve bir ejderhaya dönüştü! Netice: Salon alkışmaktan yoruldu!

EN İYİ KİMİN SESİ?: En zor soru da bu! Gecenin müzik direktörü Sabri Tuluğ Tırpan, gitarda Çağan Irmak filmlerinin müziklerinden bazılarında imzası bulunan Cenk Erdoğan'ın da olduğu öyle bir orkestra kurmuştu ki tüm solistlerin suyuna gitmeyi bildiler. Oyuncular da -belli- çok çalışmışlardı. Dolayısıyla hepsi iyiydi.

VE GECENİN YILDIZI:

Bu renkli gecenin yıldızı, hiç kimse kusura bakmasın, gençlerin tozunu attıran Işıl Yücesoy'du. Yıllarca tiyatro ve müzik sahnelerimizin şahikasında yer almış aktrisi canlı izlemeyi/ dinlemeyi ne kadar özlemişiz... Cemal Hünal, kendisini üne kavuşturan “Issız Adam”la tekrar hatırlanan “Anlamazdın”la sahneye çıktığında, bu romantik şarkıyı usul usul dinlemeye başlayan seyirci, nakaratta sahneye o güçlü sesiyle giren Işıl Yücesoy'la coştu, coştu. Sadece seyirci değil, o da. 70 yaşında tekrar seyircisiyle buluştuğu için çok heyecanlıydı. Duramadı sahnede, Cemal Hünal'ı da aldı, salona, seyircinin arasına karıştılar. 
Yetkin Dikinciler'in “Bir Şans Daha”, Goncagül Sunar'ın “Beni Benimle Bırak” ve “Çemberimde Gül Oya”, Gizem Erdem'in “Gel ya da Git”, Halil Sezai'nin “Yalnızım” ve Cemal Hünal'ın “Ayak İzi”yle katıldığı konserin ikinci bölümde söylediği, “Unutursam Fısılda”nın doruk şarkısı “Kirli Beyaz Kedi”yle de, Işıl Yücesoy, tek kişilik, kısacık bir oyun sahneledi adetâ. Finalde tüm sanatçılar birlikte “Bir Mazi Bir Hatıra”yı söylerken Çağan Irmak'la kısacık dans da ettiler... Tabii seyirci bu neşeli ekibi hemen salmadı; bis için de “Anlamazdın” hazırlanmıştı... Öyle bir finaldi ki İş Sanat'ı hıncahınç dolduran seyircilerin büyük çoğunluğu, geceye karışırken “Anlamazdın”ı söylüyordu. Ben dahil!