Bir boksörün yeniden doğuş öyküsü

Antoine Fuqua’nın yönettiği “Son Şans” (Southpaw), spor temalı dramalardan hoşlanan sinemaseverler için vizyona giriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antoine Fuqua’nın yönettiği “Son Şans” (Southpaw), spor temalı dramalardan hoşlanan sinemaseverler için vizyona giriyor. Filmin başrollerinde; Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker ve Rachel McAdams var. “Son Şans”, “Büyük” Billy Hope’un Dünya Hafifsıklet Boks Şampiyonluğu’nu kazanmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 

Filmin konusu kısaca şöyle: Görünüşte son derece etkileyici bir kariyere sahip olan Billy Hope, güzel ve sevgi dolu bir eşe ve harika bir kız çocuğuna sahip. Birgün Billy, tüm hayatını değiştirecek bir trajedi yaşıyor. Eski arkadaşı da olan menajeri de kendisini bırakınca dibe vuran Hope, yaşadığı yerdeki küçük bir spor salonunda tekrar geri dönmek için çalışmaya başlıyor. Ve şehirdeki en zorlu dövüşçüleri eğiten emekli bir boksör ve antrenör olan Tick Willis’ın yönlendirmesiyle kaybettiklerini geri kazanmak için zorlu bir mücadele içine giriyor. 

Jake Gyllenhaal, “Son Şans”tan önce boksa dair çok az şey bildiğini, şimdiyse kendini tutkulu bir hayran olarak gördüğünü söylüyor. Aktöre göre hâlâ her gün antrenman yapan ve amatör olarak boksla ilgilenen yönetmen Antoine Fuqua, filme ilgi duymasının başlıca nedeni. Fuqua, yıllar önce aktöre, kendisini kimsenin daha önce izlemediği bir rolle buluşturmayı çok istediğini söylemiş. Gyllenhaal, şöyle anlatıyor: “Antoine bana yıllar önce inanmıştı ve bütün süreçte benim neler yapabileceğimi çok iyi biliyordu. Bence birine inanmak, ortaya en iyi işi çıkarmanın kilit noktasıdır.”